Zrenjanin- okviru  novogodišnje turneje po Srbiji specijalni gosti iz Francuske dolaze i u naš grad i zato ne propustite veče džipsi džez muzike: „Duh Pariza u Zrenjaninu“ koju donose Dion Žuel, gitarista grupe Zaz, Aseo Bend i vokalna solistkinja Ana Štajer.

 

 

U organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina i Muzičke omladine Novog Sada, a u okviru ciklusa novogodišnjih i božićnih koncerata u četvrtak, 9. janura u Kulturnom centru  u 20 časova biće održano veče pariske Gypsy Jazz muzike „Duh Pariza u Zrenjaninu“. 

 

U okviru programa nastupiće specijalni gosti iz Francuske – Asseo Quartet (Aseo Kvartet). Muzičari se nalaze na evropskoj turneji, do sada su održali koncerte u Amsterdamu, Frankfurtu, Ženevi, Pragu, Varšavi, Cirihu i Minhenu a turneju nastavljaju i po gradovima u Srbiji među kojima je i Zrenjanin.

 

 Svi ljubitelji džez zvuka imaće jedinstvenu priliku da čuju vrsne francuske muzičare prave virtuoze na svojim instrumentima: Guillome Juhel – poznati gitarista grupe ZAZ, koji na turnejama po čitavom svetu svira u najvećim koncertnim dvoranama – možete to videti i na njegovom sajtu prezentacije https://gipsytraffic.com/ .  Daniel Asseo, gitara (https://asseo.fr/ ) koji već 20 godina nastupa na svetskim scenama, zatim Matteo Gallus, virtuoz na violini, odlični Fedor Ruškuc (kontrabas) i vokalna solistkinja Ana Stayer, (https://www.anastayer.com/) koja svojim glasom očarava, ostaviće publiku bez daha izvođenjem džez manuša.

Virtuozne teme i intenzivne improvizacije dve gitare, violine i kontrabasa doneće autentičan zvuk džez-manuša i parisku atmoferu. Grupu vodi gitarista Danijel Aseo (Daniel Asseo), koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Komponovao je dela za svoj bend „Palinka“, s kojim je izdao tri albuma i nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu…
Ovoga puta, na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, s primesama istočnjačkog zvuka.

 

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 23. decembra, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 dinara.

Dodatne informacije o prodaji  karata na 023/566-712.