Sport- Sportski centar „Bambi“ treću godinu zaredom domaćin je najmasovnijeg takmičenja u fudbalu za decu u Srbiji – „Mini Maksi“ lige koja ove godine slavi punoletstvo i velikih 18 godina postojanja.

Podsetimo, pilot takmičenje pod nazivom Mini Maksi Liga (MML) otvoreno je 18.02.2001., a na svečanoj smotri svih učesnika čast da proglase ligu otvorenom pripala je tadašnjim čelnicima FSB-a Vladanu Lukiću i Mihajlu Jekniću.

Danas se Mini maksi liga održava u 24 grada širom Srbije , a organizatori ove godine očekuju da premaše prošlogodišnji rekord kada je učestvovalo preko 940 ekipa. Primarni cilj ovog projekta je popularizacija fudbala i upoznavanje najmlađih sa osnovnim pojmovima sportskog takmičenja kroz pozitivna iskustva, sa željom da se trajno opredele za ovaj sport. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su istovremeno, i od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti. Moto IGRAJ FUDBAL BUDI SREĆAN dovoljno govori o cilju i načelima ove lige.

“ Ova liga je koncipirana tako što se u prvom delu takmičenja igraju gradske lige, zatim pobednici gradskih liga učestvuju u regionalnim ligama, koje su podeljene na Zapadnu Srbiju, Istočnu Srbiju, Beograd i Vojvodinu. Pobednici regiona se  zatim bore za naslov prvaka Srbije i sam sistem takmičenja govori da je ovo jedna veoma ozbiljna liga. Veliki akcenat se stavlja na regularnost i preciznost takmičenja, imamo bazu podataka kakvu nema niko u Srbiji, jer je svako dete zavedeno kao i svaka sezona, rezultati i statistika.  U našoj ligi u Zrenjaninu ove godine  imamo 12 ekipa u Mega ligi, 7 ekipa u Maksi, 10 ekipa u Midi ligi,  5 ekipa u Mini i  9 ekipa u Mikro ligi što je ukupno 43 ekipe. Pored ovih 5 kategorija imamo i Zimsku ligu gde se takmiče 10 ekipa, deca 2007. i 2006. godište. Akademija Bambi se takmiči sa 13 ekipa i veoma smo zadovoljni kao treneri i kao organizatori jednog ovako velikog takmičenja“ –rekao je Darko Tošić direktor SC Bambi.

Tošić je istakao da  Sportski centar „Bambi“  ima izuzetnu saradnju sa organizatorima Mini Maksi lige i da  su svake godine bili  domaćini bar jednog Državnog prvenstva kao i regionalnih takmičenja za više generacija.

Direktor lige Marijan Menićanin i domaćin Darko Tošić

Postali smo punoletni, ovo je nominalno 20. sezona za nas, a svaka nam je jubilarna, jer priča kreće iz početka odnosno nove generacije dece dolaze. Ove sezone takmičimo se  u 24 grada Srbije u 4 regiona i prema dosadašnjim podacima imaćemo veoma brojnu liga sa preko 900 ekipa i nadamo se da ćemo nadmašiti prošlogodišnji rekord od 940 ekipa. Ovaj tim Mini Maksi lige dečiji fudbal održava na jednom zavidnom nivou u ovim našim uslovima“- rekao je Marijan Menićanin.