Zrenjanin- Na zelenim površinama oko javnih ustanova u Pokrajini ove nedelje će biti posađeno preko 9.000 novih sadnica u sklopu akcije koja nosi naziv „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ , a koju sprovodi pokrajinski Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a u saradnji sa JP „Vojvodinašume“.

U okviru ove akcije danas su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i direktor JP Vojvodinašume Roland Kokai zasadili  sadnice breza u Plankovoj bašti.

Tokom „Zelene nedelje“ na teritoriji grada Zrenjanina biće zasađeno 1786 sadnica breze, crnog bora, hrasta i topole.

“ U okviru akcije „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ uz pomoć javnih preduzeća „Srbijašume“ i „Vojvodinašume“ na teritoriji pokrajine će biti zasađeno 9.150 stabala. Lokalnoj samoupravi grada Zrenjanina smo donirali preko 1.750 sadnica i ovo jedna od najvećih akcija ove vste koja je poslednjih nekoliko decenija sprovedena na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Vladimir Galić pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

„Zahvaljujem se pokrajinskom sekretaru za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i direktoru JP „Vojvodinašumena  donaciji 1.750 sadnica. Moram da dodam da je Grad Zrenjanin kupio još 6.000 pre svega bagrema, na inicijativu pčelarskih udruženja sa kojima ćemo ih i zasaditi“ rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i podsetio da je  prošle godine zajedno sa lovačkim društvima zasađeno 10.000 sadnica po zrenjaninskim atarima i naseljenim mestima.

Javno preduzeće „Vojvodinašume“ je prepoznalo značaj  inicijative pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i donirao je 4.100 sadnica za ovu akciju. Nastvićemo sa ovom praksom, jer zaštita životne sredine nema alternativu. Šume nisu značajne nego su preduslov za opstanak čovečanstva“, rekao je Roland Kokai direktor JP „Vojvodinašume“.