Sport- Povodom jubileja – 50 godina karate sporta u Zrenjaninu, u nedelju 15. decembra sa početkom od 11.00 časova, biće održan prvi gradski humanitarni karate seminar pod sloganom – humane dimenzije karatea!
Biće to prilika da se okupe osnivači prvog karate kluba u gradu, prošli, sadašnji i budući šampioni, sudije i treneri, ali i vežbači i simpatizeri najmasovnijeg borilačkog sporta na svetu. Na čak DESET tatamija u Kristalnoj dvorani, pod stručnim nadzorom iskusnih karate majstora i instruktora, biće prikazani svi aspekti karatea: rekreativni, korektivni, realni, takmičarski, adaptirani, karate kao samoodbrana…
Po prvi put, SVI gradski karate klubovi su uključeni u realizaciju ove manifestacije i ovim putem POZIVAJU sve nekadašnje karatiste da se priključe ovom događaju koji će imati i humanitarni karakter, jer će svi učesnici moći da doniraju priloge za već poznatu gradsku humanitarnu akciju „Sportom za bolje sutra“.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin i Sportski savez Grada Zrenjanina. Očekuje se preko 400 učesnika iz devet organizacija. Na čelu organizacionog odbora proslave jubileja je Pomoćnik Gradonačelnika Simo Salapura.