Politika- „Umesto da su kao plaćeni činovnici, od narodnih para, radili za plate zbog poverene odgovornosti, oni su to zloupotrebili. Ponovno manipulisanje čistom vodom govori da je ponovo nešto koruptivno rađeno od strane vlasti i njihovih saradnika. Izgovora i obećanja više ne sme da bude, sramote odavno nema, a korupciji se kraj ne nazire. Ni sva voda česmovača ne može ih oprati.  Zato je stranka Slobode i pravde donela dva predloga antikorupcijska zakona, Zakon o borbi protiv korupcije javnih funkcionera i Zakon o poreklu imovine.  Prvi, navedeni, zakon uspostavljaće mere za sprečavanje, otkrivanje i kažnjavanje koruptivnih radnji i primenjivaće se na lica koja obavljaju javnu funkciju na republičkom i lokalnom nivou (npr. tako će biti svi koji su učestvovali u petnaestogodišnjem nedostatku pijaće vode biti kažnjeni). Drugim zakonom će se uređivati uslovi, postupak i organi nadležni za ispitivanje i utvrđivanje porekla imovine. Odnosiće se na imovinu funkcionera državnih službenika, direktora i članova upravljačkih struktura JP i JKP, vlasnike svih medija i sva druga lica po proceni poreske uprave „, navodi se u saopoštenju Stranke slobode i pravde.

„Ako se u postupku provere porekla imovine utvrdi da vlasnik imovine ne može da dokaže poreklo imovine, biće mu privremeno oduzeta ta imovina do donošenja pravosnažne sudske odluke (npr. tako će se utvrditi i odakle vlasniku zrenjaninske fabrike vode novac za nju). Podsećamo da svi građani mogu da prijave korupciju, pošaljite nam sumnjive ugovore, protoke novca, izjave, fotografije… Ukoliko policija i tužilaštvo neće da rade svoj posao, mi ćemo umesto njih. Spremni ćemo dočekati “dan posle”, a nakon smene korumpirane vlasti, svi koji su se ogrešili o zakone, budžete, ljude – sigurno će odgovarati! Pišite nam, može i anonimno na sajtu stranke na email adresu zrenjanin@ssp.rs „, navodi se u saopoštenju.

Građanima Zrenjanina  i okolnih mesta Stranka slobode i pravde želi slobodnu, pravednu i mirnu 2020. godinu. Srećni božićni i novogodišnji praznici!

„U sledećoj godini će diktatorski režim Aleksandra Vučića otići u istoriju i Zrenjanin, Vojvodina, Srbija konačno krenuti putem razvoja, evropskih vrednosti i poboljšanja životnog standarda“, zaključuju u saopštenju.