Masaže povećavaju prokrvljenost tretirane regije, povećava se venska i limfna drenaža. Smanjuju mišićnu i nervnu napetost, deluju sedativno, smanjuju opšti zamor. Masaže smanjuju bol, normalizuju metaboličke procese, čiste kožu od površinskih izumrlih ćelija, uklanjaju kožnu masnoću i omogućavaju disanje kože.
Kod dubinskog efekta podkožno masno tkivo postaje elastičnije, poboljšava se njegova kontraktilnost.

Očuvanje zdravlja, odnosno celokupno stanje organizma zavisi od našeg stila života. U Banji „Rusanda“ posebna pažnja posvećuje se preventivi nastanka bolesti. Korisnicima su u okviru usluga spa-wellnessa omogućeni odmor, relaksacija, detoksikacija i rekreacija.

POGLEDAJTE VRSTE MASAŽA I NJIHOVO DEJSTVO NA ORGANIZAM:

Masaža vulkanskim kamenjem – potvrđeno je da  vulkansko kamenje u  sebi nosi izuzetan elektromagnetski potencijal i da u svojoj biti prvenstveno predstavlja energetski tretman. Koriste se kombinacije toplog i vrućeg kamenja koje se postavlja na telo prateći glavne energetske centre. Specifičnost same masaže vulkanskim kamenjem je u tome što terapeut nauljano kamenje ne stavlja direktno na telo, već prvo zagreje svoje dlanove koje prinosi na kožu i pokretima glađenja priprema je, greje nakon čega toplim kamenjem masira dublje strukture kože, mišićnih ovojnica, ligamenata, i mišićnih grupa. Masaža vulkanskim kamenjem omogućava bolju razmenu materija u organizmu i potencira detoksikaciju.

Masaža kamenjem od himalajske soli – na Himalajima so smatraju belim zlatom i najčistija je na Zemlji, pomaže u hidrataciji kože, ublažava celulit, pomaže ostvarivanju energetskog balansa, ova masaža ima potpuno prirodni karakter i mikroelementi i minerali kroz kožu ulaze u telo. Kamenje se zagreva u posebnoj za to napravljenoj torbi, tako da se postižu efekti samih soli, masaže i delovanja toplote, poboljšava se protok krvi i limfe, tkiva se oslobađaju viška vode i štetnih toksičnih materija. Ako se ova masaža primenjuje na licu, povećava tonus kože lica, smanjuje podočnjake, potpomaže drenažu sinusa i smanjenje glavobolja.

Masaža školjkama – koje se zagrevaju mešavinom vulkanskog pepela, algi bogatih mineralima i morske vode, koji se sipaju u unutrašnjost školjke. Poboljšava se protok krvi i limfe, tkiva se bolje ishranjuju i oslobađaju štetnih i toksičnih materija, kao i viška vode. Tako se ostvaruju efekti detoksikacije, smanjenje bola i napetosti u mišićima, poboljšava se tonus kože. Pri masaži se ispuštaju prijatni prirodni mirisi, koji ostvaruju dodatni efekat protiv stresa.

Relaksaciona masaža – u suštini je ista kao i klasična masaža, opušta, smanjuje bol i oslobađa od stresa.

Anticelulit masaža – ova  vrsta masaže osim što je delotvorna kod otklanjanja celulita, blagotvorno deluje i na poboljšanje cirkulacije i zatezanje kože.

Šijacu masaža – potiče iz Japana, zasniva se na akupresuri- pritisak na akupunkturne tačke, koristi se kao terapijsko sredstvo za uklanjanje tegoba kod astme, migrene, bola u vratu ili donjem delu leđa (krstima), za opuštanje i oslobađanje od negativnog uticaja stresa.

Masaža stopala – na našim stopalima nalaze se zone koje odgovaraju svim oganima i žlezdama u našem organizmu, kao i preko 70.000 nervnih završetaka. Masažom stopala odnosno stimulacijom odredjenih tačaka na stopalima mogu se otkloniti različite tegobe, odnosno blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Masaža stopala opušta, osvežava organizam i daje osećaj lakoće nogu. Učinak je isti kao kod masaže celog tela, zato se može raditi kao posebna masaža, ali i u sklopu neke druge masaže.