Zrenjanin- Grad Zrenjanin obezbedio je 7000 sadnica, od toga 5000 bagrema, 1000 bresta i 1000 topole, koje će biti podeljene mesnim zajednicama. Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za medije na kojoj su govorili pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić, Dragan Ćapin i član Gradskog veća Pero Pilipović.

„Ozelenjavanje Zrenjanina se nastavlja. U prošloj godini zasadili smo preko deset hiljada sadnica, a krajem godine dobili smo 1.700 sadnica koje su zasađene u urbanim delovima mesnih zajednica i grada, za šta se zahvaljujemo AP Vojvodini. Grad je sada obezbedio još 7.000 sadnica koje su planirane za pošumljavanje seoksih mesnih zajednica. Brest i topola će biti zasađene na saniranim divljim deponijama, a to nam je veoma važno, jer za sanaciju velikog broja nastalih divljih deponija grad ulaže velika sredstva. Na žalost, zbog nesavesnog ponašanja pojedinih građana one se ponovo stvaraju. Nadamo se da ćemo ozelenjavanjem tih lokacija sprečiti ponovno nastajanje tih deponija“, rekao je Duško Radišić i istakao da su sadnice bagrema obezbeđene ne samo radi pošumljavanja, već i na zahtev pčelara.
Sadnja će početi već iduće nedelje, a nju će obaviti članovi lovačkih udruženja, dobrovoljnih vatrogasnih društava, mesnih zajednica i JKP “Čistoća i zelenilo”.
Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić pozvao je građane i organizacije da se pridruže akciji ozelenjavanja i podsetio da je pošumljenost našeg grada svega dva posto.
Predsednik Saveza pčelarskih udruženja Vojvodine Radomir Vlačo  rekao je da je sadnja doprinos boljem razvoju pčelarstva i pčelinjih zajednica, odnosno zbog kasnijeg kvalitetnijeg sakupljanja meda.