Zrenjanin-Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” za ovaj vikend:

petak, 24. januar, u 20 časova

Dramska scena (Velika sala) MJUZIKL „BILO JEDNOM U BANATU”

prema priči Legenda o pozorištu I.Bojovića, tekst: Ž. Mijanović i V. Lazić, režija: V. Lazić

Ova raskošna predstava, prepuna muzičkih i plasnih tačaka, rađena je prema priči Igora Bojovića „Legenda o pozorištu” koja se zasniva na legendi iz 19. veka o nastanku zrenjaninskog pozorišta, prema kojoj se neki bogati bečkerečki trgovac zaljubio u glumicu putujućeg peštanskog pozorišta, a onda joj je i pozorište sagradio.

Tekst su napisali Željko Mijanović i Vladimir Lazić, a tekst songova Željko Mijanović. Kompozitor je Ninoslav Ademović, koreografkinja Milica Cerović, scenograf Filip Jevtić, kostimografkinja Vanja Popović, a koordinatorka i pomoćnica reditelja Senka Petrović. Ansambl predstave čini brojna glumačka ekipa, sačinjena od glumaca sa Dramske i Lutkarske scene zrenjaninskog Pozorišta, ali i gostujućih glumaca koji prvi put igraju u NP „Toša Jovanović”: Katarina Sarić i Mitra Mladenović, alternativno u ulozi Marije Tot, zanosne mlade glumice putujuće peštanske družine u koju se zaljubljuje grof Stojan Sivčev, koga igra Andrija Daničić („Šešir profesora Koste Vujića”, „Panama”…), graditelj pozorišta.

subota, 25. januar, u 11 časova

Lutkarska scena (Velika sala) „TVRDOGLAVO JAJE” autor: Jovan Caran

Iako je ova lutkarska predstava postavljena davne 2005. godine kao svojevrstan teatarski eksperiment u ispitivanju mogućnosti „pozorišta bez reči” – TVRDOGLAVO JAJE je predstava nesmanjene poetske svežine koju glumci Lutkarske scene rado igraju, sada već u raznim podelama i glumačkim „uskakanjima”. Predstava je osvojila pregršt festivalskih nagrada i proglašavana za najbolju u celini u mnogobrojnim međunarodnim konkurencijama.

U predstavi igraju: Petao – Danilo MIHNJEVIĆ i Andrija POŠA, Kokoška – Nataša MILIŠIĆ i Snežana POPOV, Magarac – Andrija POŠA, Jarac – Snežana POPOV, Gavran – Olgica TRBOJEVIĆ KOSTIĆ i Tatjana BARAĆ, Crv – Tatjana BARAĆ. Režija, dizajn lutaka i scenografija: Jovan CARAN, izrada lutaka: Tibor FARAGO, muzika: Danilo MIHNJEVIĆ, koreografija: Slađana PUTIĆ.

subota, 25. januar, u 20 časova

Dramska scena (Velika sala) „NEMAM DA PLATIM I NEĆU DA PLATIM” Dario Fo/režija: Miloš Jagodić

U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema Italije. Međutim, prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase pronalazeći ih na marginama društva, ovaj komad tematski korespondira i postaje aktuelan u kontekstu domaćih okolnosti i problema koji prate radnike Srbiji. Režiju predstave i adaptaciju teksta potpisuje Miloš Jagodić, za scenografiju i kostim zadužena je Blagovesta Vasileva, koreograf je Danica Arapović, a muziku je komponovao Gabor Lenđel. U predstavi igraju: Snežana KOVAČEV ČELAR (Antonija), Jovan TORAČKI (Đovani, njen muž), Vesna VARIĆAK (Margareta), Zvonko GOJKOVIĆ (Luiđi, njen muž), Mirko PANTELIĆ (policijski narednik/poručnik) i Nataša LUKOVIĆ (policijska narednica/kuma).

Karte po ceni od 300 din (velika scena) i 250 dinara (Scena „Todor Manojlović“) za dramske predstave i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima i subotom od 10č do 12č i od 18č do 20č, ili poručiti putem telefona 560-141, 561-135 i 560-136 (biletarnica). Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust za naše predstave – cena karte sa popustom je 200 din. Za organizovano gledanje predstava cena karte je 200 din. Pored toga, uz kupon koji se objavljuje u listu Zrenjanin možete ostvariti popust na redovnu cenu karte do 50% za određene dramske predstave. Karte za predstave možete rezervisati i preko sajta NP „Toša Jovanović“: www.tosajovanovic.org.rs ili putem imejla: info@tosajovanovic.org.rs.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.