Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima obogatila je književni fond u svojoj biblioteci za oko 500 knjiga. Knjige su dar lekara Sekcije za humanost, umetnost i kulturu Društva lekara Vojvodine SLD, Udruženja „Adligat”, Moto kluba „Tri anđela”, kao  i Fondacije „Laza Kostić”.


Obezbeđen je prostor da ova biblioteka bude svima dostupna, kako pacijentima, tako i zaposlenim radnicima, dok je marketinška služba ovaj projekat proširenja svoje biblioteke objavila na svom sajtu i obavestila svoje pacijente i širu javnost o tome.

Knjige koje je ustanova dobila, uredno su zavedene na evidencionim kartonima u svakoj knjizi. IT služba je napravila softver putem kog se takođe vodi evidencija koje su knjige izdate i gde se nalaze.


Cilj je pre svega da se pacijenti osećaju prijatno u slobodnom vremenu i da imaju priliku da pročitaju knjige koje žele, a  isto tako pacijenti koji se nalaze u ovoj ustanovi mogu pokloniti nove knjige ovoj biblioteci i tako je obogatiti i ostaviti nešto što će i drugima značiti.