Zrenjanin- Portal ZRklik i Kulturni centar Zrenjanina poklanjaju jednom čitaocu dve  karte za koncert „Duh Pariza u Zrenjaninu” koji će biti održan u četvrtak, 9. janura u Kulturnom centru  u 20 časova. 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to do sada niste učinili, lajkujete Facebook stranicu portala zrklik.rs, a zatim da ovaj tekst podelite sa našeg na Vaš Facebook profil pod opcijom javno (public). Ime dobitnika objavićemo sutra.

U okviru  novogodišnje turneje po Srbiji specijalni gosti iz Francuske dolaze i u naš grad i zato ne propustite veče džipsi džez muzike „Duh Pariza u Zrenjaninu” koju donose Dion Žuel, gitarista grupe Zaz, Aseo Bend i vokalna solistkinja Ana Štajer.

 

Nastupiće specijalni gosti iz Francuske  Asseo Quartet (Aseo Kvartet). Muzičari se nalaze na evropskoj turneji, do sada su održali koncerte u Amsterdamu, Frankfurtu, Ženevi, Pragu, Varšavi, Cirihu i Minhenu a turneju nastavljaju i po gradovima u Srbiji među kojima je i Zrenjanin.

 

 Svi ljubitelji džez zvuka imaće jedinstvenu priliku da čuju vrsne francuske muzičare prave virtuoze na svojim instrumentima: Guillome Juhel – poznati gitarista grupe ZAZ, koji na turnejama po čitavom svetu svira u najvećim koncertnim dvoranama – možete to videti i na njegovom sajtu prezentacije https://gipsytraffic.com/ . , gitara (https://asseo.fr/ ) koji već 20 godina nastupa na svetskim scenama, zatim Matteo Gallus, virtuoz na violini, odlični Fedor Ruškuc (kontrabas) i vokalna solistkinja Ana Stayer, (https://www.anastayer.com/) koja svojim glasom očarava, ostaviće publiku bez daha izvođenjem džez manuša.

Virtuozne teme i intenzivne improvizacije dve gitare, violine i kontrabasa doneće autentičan zvuk džez-manuša i parisku atmoferu. Grupu vodi gitarista Danijel Aseo (Daniel Asseo), koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Komponovao je dela za svoj bend „Palinka”, s kojim je izdao tri albuma i nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu…

Ovoga puta, na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, s primesama istočnjačkog zvuka.

 

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 dinara.

Dodatne informacije o prodaji  karata na 023/566-712.