Politika- Zbog priloga koji je u etar i na društvene mreže pustila lokalna televizija KTV i hapšenja koje je usledilo, podigla se velika prašina oko prečistača vode i odgovornosti Gorana Kneževića i drugih članova Srpske napredne stranke, od nivoa mesne zajednice do same Vlade.

Tri osobe su uhapšene, među kojima su predstavnik investitora, tadašnji direktor vodovoda i bivši pomoćnik gradonačelnika koji je hapšen u, čini se, svakoj aferi koja je uzdrmala Zrenjanin. Odbornica Alisa Kockar smatra da je ovo očigledno još jedna predizborna igra, u kojoj Srpska napredna stranka kupuje vreme dok pokušava da „skine“ odgovornost sa svojih članova i pripremi iz za predstojeće izbore. Ko je još spreman da poveruje da je rezultat istrage pokazao da su jedini odgovorni oni koji su uhapšeni i da nisu imali nikakvu „pomoć“ iz skupštine, gradske uprave i Vlade? Ili da će zaista i odgovarati za svoje postupke?

„Istina polako izlazi na videlo i sve ono o čemu kolege i ja govorimo već godinama pokazuje se kao tačno: fabrika vode je jedna velika prevara građana Zrenjanina i neko je na ovom poslu ozbiljno zaradio. Međutim, ono na čemu insistiramo jeste da državni organi urade svoj posao, detaljno istraže slučaj i brojne krivične prijave koje smo podneli i podignu tužbe protiv svih umešanih – nalogodavaca na prvom mestu, ali i svih onih koji su im omogućili da varaju Zrenjanince 6, odnosno, 8 godina. Niko ko je umešao prste i direktno ili indirektno zaradio na muci 100.000 ljudi ne sme da prođe nekažnjeno,“ još jednom je istakla Alisa Kockar.

„Uprkos dugoj i prljavoj kampanji protiv demokrata i potpisanog ugovora sa Vasertehnikom, danas je jasno da bi građani Zrenjanina odavno pili vodu sa česme da Srpska napredna stranka nije preuzela vlast i raskinula ugovor sa ovom nemačkom kompanijom. Upravo zbog toga, Demokratska stranka neće dopustiti da bilo ko preuzme ulogu žrtvenog jarca i jedinog odgovornog za sve godine lažnih obećanja i trošenja novca iz budžeta“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.