ZRENJANIN- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 295.000 dinara .

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve, nepropisne radnje vozilom – jedna i nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato su 184 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 19 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 8 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.