Zrenjanin-  U roku od samo nekoliko dana od početka montaže, u potpunosti je premošćen Begej na trasi obilaznice oko Zrenjanina i postavljeno svih 18 podužnih betonskih nosača, čime je završen najzahtevniji deo posla na izgradnji novog mosta, prvog koji se gradi u Zrenjaninu nakon 27 godina.
Izuzetno povoljni vremenski uslovi u prethodnih nekoliko dana išli su na ruku izvođačima radova –  radnicima preduzeća “Bauwesen” d.o.o. iz Lazarevca i beogradskog preduzeća “Energoprojekt – niskogradnja” – koji su premostili srednji raspon nad rekom od 46 metara i dva polja raspona od po 28 metara, čime je most dobio prepoznatljive konture.
Slede radovi na izradi poprečnih nosača i kolovozne ploče debljine 20 cm, a nakon toga pristupiće se završnom prednaprezanju kablova, betoniranju krilnih zidova i završnim radovima na samom mostu, pre spajanja konstrukcije s prilaznim putevima.
Uporedo će se izvoditi i radovi na izgradnji velike kružne raskrsnice, odnosno ukrštanju trase obilaznice i Temišvarskog druma, a kako očekuju izvođači radova, most i pristupne saobraćajnice trebalo bi da budu prohodne u naredna dva meseca.
Izvor:zrenjanin.rs