Sport- Na stadionu kraj „Skrobare“ fudbaleri Radničkog, na generalnoj probi pred start prvensta, ostvarili su pobedu u  prijateljskom meču protiv OFK „Beograd“  rezultatom 1:0.

Minimalcem su zrenjaninci krunisali dobru partiju protiv gostiju sa Stare Karaburme. Imao je Radnički više od igre, prilike za ubedljiviju pobedu, ali je izostala realizaicja. I jedni i drugi dosta su trčali, lopta je bila više u posedu vojvođanskog srpskoligaša i kad se sumira, generalna proba bila je na nivou prvenstvenog meča.
Mogao je Miljan Milivojev, posle dubinskog pasa Aleksandra Čigoje, kad je izbio sam ispred golmana Vukašina Vraneša, da donese vođstvo domaćinu, ali je bio neprecizan. Posle kornera Milivojeva, u 20. minutu, Žarko Matić je šutirao glavom sa sedam metara i lopta je fijuknula pored stative. Minut kasnije, posle žestokog presinga zrenjaninaca, Milivojev se dokopao lopte, uposlio mladog Borisa Ćirića, koji je imao trojicu saigrača na petercu, ali je predao loptu u noge „romantičarima“. Milivojev je oprobao udarac sa 18 metara i lopta je otišla pored gola, da bi sa Matićem, u 39 minutu, napravio reprizu iz 20. kad je centrirao iz kornera, a Matić ponovo glavom šutirao pored gola.

 

U nastavku je Miloš Lepović pokušao da iznenadi golmana Nemanju Radovića i bio neprecizan, da bi, na suprotnoj starni, Matić promašio treću priliku. Posle brazilskog dodavanja Milivojeva i centaršuta Nikole Grbića, Matić je kraj prve stative, sa pet metara, zahvatio loptu koja je očešala spoljni deo stative. Odluka je pala u 65 minutu, posle odlične i brze akcije, Nikola Krstinić je centrirao, a desni bek Grbić, začetnik napada, ubacio se na poziciju centarfora i udarcem glavom pogodio suprotni ugao.
Finiš je pripao gostima i u 81 minutu, posle kornera i nastavka akcije, udarac glavom Nikole Ignjatovića bio je lak plen za golmana Radovića, a potom je, iz prekida, sa ivice kaznenog prostora, Andreja Lazović, pogodio živi zid. Pokušao je i Pavle Pavlović, šutem sa dvadesetak metara i lopta je završila pored okvira.

RADNIČKI: Radović, Grbić, Milin, Bjelica, Lovre, Dučić, Čigoja, Matić, Milivojev, Ćirić, Tadić. Igrali su još: Krstinić, Bačvanski, Radosavljević, Vuković – Lisičić, Gajilović.

OFK BEOGRAD: Vraneš, Denić, Petošević, Jevtić, Ignjatović, Radojević, Ahmetović, Lepović, Milovanović, Krstić, Lazović. Igrali su još: Veličković, Aleksić, Pavlović, Mirković, Nedeljković, Doneski.

Tekst: B. Cvijetić