Zrenjanin- U subotu, 15. februara, u svim većim gradovima u Srbiji obeležava se Svetski dan dece obolele od raka. Zrenjanin je već šest godina među gradovima koji simboličnim programom pružaju podršku kampanji koju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Svetski dan dece obolele o raka ove godine odvija se pod sloganom: „Mnogo je važno da zagrliš snažno“. Program u Zrenjaninu počinje u 12 časova na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

U programu će učestvovati deca i mladi našeg grada, šaljući poruku podrške i ljubavi malim herojima i njihovim porodicama.

Tačno u 13 časova, put neba biće pušten balon u obliku srca.

„Znate li da ne morate pomeriti svet da biste nekog usrećili? Ne treba vam ni novac, ni posebno mesto, a ni povod. Ne treba vam ništa osim onog što imate, otvoreno srce i ljubav.
Naučili smo od naših malih super heroja koliko je važno da se grlimo, svaki dan. Koliko je važna podrška i ljubav i koliko je važno da ih pokazujemo i delimo. Zato, na ovaj njihov dan, hajde da pokažemo da ne postoji ništa toliko snažno kao ljubav“, poručuju iz NURDOR-a i pozivaju sugrađane da se u što većem broju pridruže humanitarnom skupu na platou ispred biblioteke.

„Nadamo se da ćemo zajedno i ove godine probudti celu Srbiju i podsetiti je na naverovatnu hrabrost i  upornost naših superheroja i superherojskih roditelja“, poručuju iz NURDORA-a.