Petnaesti „Svetosavski festival izviđačkih pesama – izviđači pevaju“ održan je u Kulturnom centru „Vlada Divljan“ u Beogradu.

Na festivalu je učestvovalo 18 odreda iz Srbije i regiona sa više od 250 učesnika u kategoriji poletaraca i izviđača među kojima je bio i odred „Čiča Janko“ iz Perleza.


„Poletarci su za ovu priliku pripremili po dve pesme koje su sami izabrali, a za muziku su se pobrinuli bivši članovi naše organizacije koji su omogućili da nastup bude u što boljem izdanju.
Nakon celodnevnog subotnjeg dana, koliko je trajalo takmičenje, naša ekipa je dostojno prestavila Odred i pokazala da u kratkom vremenskom periodu može veoma dobro spremiti pesme i koreografiju kako bi nastup bio potpun i vizualno i zvučno“, rekao je starešina odreda Dragan Musić.

Odred izviđača „Čiča Janko“ je nastupio sa 26 članova u jednoj ekipi pod nazivom „Medene Pčelice“ sastavljenih od poletaraca iz Knićanina, Farkaždina, Idvora i Peleza.

REZULTATI FESTIVALA IZVIĐAČKIH PESAMA:
Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza je zauzeo 2. mesto u ukupnom plasmanu u kategoriji poletaraca i pčelica. Odred je pored pehara za osvojeno drugo mesto, dobio i priznanje za najbolju koreografiju i pehar za najraspevanije poletarce na festivalu.

Ekipa „ Medene Pčelice „ su bili u sledećem sastavu:
1 Valetina Petrić
2 Lana Mladenović
3 Tea Jeftenić
4 Nina Vučković
5 Ognjen Cvetković
6 Jovana Petrović
7 Milica petrović
8 Kristina Spasić
9 Miroslav Spasić
10 Sara Antonijević
11 Aca Antonijević
12 Nikolina Mirkov
13 Predrag Kiza
14 Tamara Kiza
15 Lena Stamenković
16 Brane Mrgić
17 Tijana Jandrić
18 Stevica Nikolić
19 Luka Velemirov
20 Mihajlo Mihajlović
21 Mitra Ivkov
22 Ivana Vukov
23 Dragana Vukov
24 Aleksandra Zakić
25 Mina Mećavin
26 Dragan Musić Rumun

Petnaesti „Svetosavski festival izviđačkih pesama – izviđači pevaju“ održan je u organizaciji izviđačkog odreda „Sveti Sava“.