Reklama

U VOJVODINI PRIJAVLJENA EPIDEMIJA GRIPA

U VOJVODINI PRIJAVLJENA EPIDEMIJA GRIPA

Tokom 19. nedelje nadzora nad gripom, u Vojvodini je registrovan visok prag intenziteta virusa gripa i rastući trend incidencije oboljenja sličnih gripu.

Prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u AP Vojvodini, što ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa u pokrajini.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavestio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo škole i predškolske ustanove neće raditi u periodu od 12. do 21. februara.

 

Izvor: PS za zdravstvo

PROČITAJTE KAKO DA RAZLIKUJETE GRIP OD OBIČNE PREHLADE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Facebook

ZR Klik

objavljeno pre 18 sati 44 minuta

ZR Klik

objavljeno pre 1 dan 1 sat

ZR Klik

objavljeno pre 1 dan 2 sati

ZR Klik

objavljeno pre 1 dan 2 sati

➡️Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“ obezbeđuje visok kvalitet usluga smeštaja, ishrane, lečenja i medicinske nege, fizikalne terapije.. Čarnojevićeva 71 ☎️0641071814 ⬇️Za više

ZR Klik

objavljeno pre 1 dan 2 sati

Šetnja mama i beba u našem gradu povodom nedelje dojenja👩‍❤️‍👨👨‍👩‍👧‍👦