Zrenjanin- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su M.T. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično  delo prevara i tri krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti.

Sumnja se da je ona, u septembru prošle godine, kao vlasnica trgovinske radnje, izdala lažne potvrde o stalnom radnom odnosu na svoje ime i na ime još jedne osobe, čime je dovela u zabludu vlasnicu jednog privrednog društva u Zrenjaninu prilikom zaključivanja ugovora o prodaji robe na odloženo plaćanje i u dva navrata preuzela robu ukupne vrednosti 265.314 dinara, iako je znala da je neće platiti jer je račun njene preduzetničke radnje neprekidno u blokadi.

Takođe M.T. se tereti da je sačinila, potpisala i overila pečatom svoje radnje rešenja o administrativnoj zabrani, na ime osobe koja nije zaposlena u njenoj trgovačkoj radnji i nije ispunjavala uslov radi dobijanja kredita. Takva rešenja predala je u agenciji za registraciju vozila, radi dobijanja kratkoročnog potrošačkog kredita za plaćanje troškova osiguranja i registracije vozila u ukupnom iznosu od 117.816 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu biti, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.