Sport- Zahvaljujući trijumfu rezultatom 3:1 pred više od 500 gledalaca u „Kristalnoj“ dvorani protiv odlične ekipe beogradskog Partizana Klečanke su na korak do opstanka u Superligi.

Bila je ovo teška utakmica sa dosta dugih i iscrpljujućih poena, neizvesna do samog kraja. Tim iz grada na Begeju pokazao je još jednom da kolektiv mora da bude ispred svakog pojedinca. Prvi set je nagovestio veliku borbu domaćin je poveo sa 5:4, ali su gošće imale raspoloženog dizača Anu Mariju Jonjev. Pravovremene lopte dolazile su do Stanimirović i Šejat, pa crno – bele vode sa 12:9 i 18:12. Domaći sastav nije mogao da probije blok u kojem su dominirale Georgijeva i Rodić, vođstvo od 22:15, Parni valjak je materijalizovao poenom Drobnjak za 25:18. Drugi set ponovo bolje otvara tim iz prestonice, Šejat i Georgijeva prolaze sa krajeva, a pariraju im Purčar i Tamara Miljević kod rezultata 6:4 za četu trenera Nikolića. Taj period igre odličnim servisima obeležila je tehničar Jonjev što je i donelo 12:7 za Partizan. Kad je domaći sastav zaigrao ozbiljnije posle fantastičnog prijema libera Bogdanović raspucale su se i Purčar i Savović, a as servisom Marije Miljević domaćin se primakao na 11:12. Svoj poenterski učinak Savović je upotpunila u nekoliko sledećih napada i doprinela preokretu rezultata na 15:13.

Da će ovo biti njeno blokersko veče Džamić je pokazala sa dva bloka za 19:14. Već tada je bio nagovešten epilog ovog seta. Dolaskom na servis Kazimirović poremetio se prijem crnobelih odbojkašica, a to koriste Purčar i Deurić koje poenima sa krajeva i blokom donose bitnih 25:21. Treći set je bio prepun oscilacija u igri oba sastava. Asom Stanimirović i greškama domaćih poput ispucananih lopti u aut Beograđanke su povele sa 4:1. Domaćin se vraća preko Purčar koja blokom i zakucavanjem u deveti metar pravi razliku ovog puta od 5:4. Na tehnički tajm aut se ide posle poena Stanimirović i rezultata 12:11, a Purčar i Džamić vraćaju sve u normalu kod 14:13.KU nastavku meča kvalitetno dizanje Marije MIljević daje prolaz za Savović iz zone šest i Purčar sa krajeva, sve to trpi rezultat jer je 20:18 za Klek. Sam kraj obeležila je raspoložena Purčar koja je kuvanjem stavila tačku na 25:23. Poslednji set bio je četvrti, blokom i poenima Purčar i Tamare Miljević publiku se probudila i bodrila svoje mezimice. No, bio je ovo period igre u kojem Parni valjak dominira. Dva asa Georgijeve i blok Drobnjak na semaforu postavljaju rezultat od 10:7, ali to je tek početak. Tim trenera Pavlovića se budi, Marija Miljević, Savović i Purčar igraju kao u transu, pa otuda i novi preokret 12:11. Da ima svoje veče extratalentovana Ana Marija Jonjev potvrdila je sa četiri uzastopna servisa koji donose prednostonjenom timu od 17:13. Kao i više puta do sada izlazak iz krize nagovešten je posle sjajnih partija srednjaka. „Kuvanje“ Deurić uz blok Džamić je potvrda egala 17:17. Do kraja se igralo poen za poen, Savović i Purčar, polako ali sigurno svojim iskustvom lome rivala, domaći tim ima 21:19, a i blokom Deurić pobedu 25:23 za konačnih Klek Zrenjanin 3 Partizan 1.

Rezultate i tabelu možete pogledati OVDE.

KLEK ZRENJANIN: Marija Miljević 3, Džamić 9, Deurić 6, Savović 21, Tamara Miljević 13, Purčar 15 poena.

PARTIZAN: Georgijeva 21, Drobnjak 13, Stanimirović 14, Šejat 11, Jonjev 2, Rodić 5 poena.

Tekst i foto:N. Jonjev