Zrenjaninski poslovni krug danas je potpisao novi protokol o saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajo Pupin“ i tako nastavio desetogodišnju praksu. Ugovor su potpisali Budimir Jovanović predsednik ZREPOK-a i prof. dr Dragica Radosav dekanka fakulteta u prisustvu Gorana Nešića predstavnika Unije poslodavaca Zrenjanina.

Zrenjaninski poslovni krug sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ ima izuzetnu saradnju kroz projekat koji je počeo  2010. godine  pod nazivom „Letnja stručna praksa“, a od 2013. godine projektu se priključuje i Unija poslodavaca iz Zrenjanina uz pomoć Grada Zrenjanina.

Budimir Jovanović istakao je da ZREPOK ima izuzetno dobru saradnju, dugu deset godina, sa Tehničkim fakultetom u našem gradu.

„ZREPOK želi da ima dobru saradnju sa institucijama i izuzetnim pojedincima našeg Okruga, a Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin” je izuzetno je važan za našu sredinu. Kroz „Letnju stručnu praksu“ studentima smo zajedno sa  fakultetom pružili priliku da upotpune svoje znanje i da spoje teoriju sa praksom. Ovo je neka prethodnica dualnog obrazovanja, o čemu se nije pričalo do pre nekoliko godina, a sada je situacija takva da se na nivou države o tome govori“, rekao je Budimir Jovanović i naglasio da su studenti koji su se istakli tokom prakse, dobili zaposlenje u firmama u kojima su radili, kao i da su neki od njih danas na rukovodećim pozicijama.

„Tokom decenije postojanja u ovaj projekat bilo je uključeno 150 studenata i većina je radila kako u kompanijama članicama ZREPOK-a i Unije poslodavaca, tako i u drugim  kompanijama. ZREPOK je dugogodišnjom praksom pružio šansu Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ i studentima da iskažu svoj potencijal i svoje znanje“, rekla je prof. dr Dragica Radosav.

Studenti koji žele mogu da apliciraju, a pošto je broj prijavljenih mnogo veći od obezbeđenih mesta organizovana su i testiranja kako bi se napravila selekcija.