Zrenjanin- U skladu sa trenutnom situacijom i uputstvom Ministarstva prosvete da se nastava ne prekida, već se prelazi na učenje na daljinu, Zrenjaninska gimnazija se opredelila da od ponedeljka, 23. marta nastavu izvodi putem elektronskih gugl učionica.

Gugl učionica ima velike mogućnosti za postavljanje različitih sadržaja i lekcija, direktnu komunikaciju između učenika i nastavnika, zadavanja i vrednovanja zadataka i još niz drugih interaktivnih mogućnosti.

Trenutno nastavnici vredno rade na kreiranju virtuelnih učionica za sva odeljenja.

Ono što je važno da znate je da je nastava obavezna za sve učenike i da će se pratiti i vrednovati njihov rad i angažovanje.

„Ovih dana će svi učenici od svojih nastavnika dobiti poziv da se priključe učionicama. Molimo učenike da to učine, a roditelje da ih podstaknu na praćenje nastave i izvršavanje obaveza.  Mada većina učenika dobro vlada savremenim tehnologijama, za vas smo pripremili video uputstvo kako se koristi učionica. Verujemo da će ovakav način rada biti zanimljiv i koristan i da ćemo uspešno, sa novim znanjima završiti ovu školsku godinu“, navodi se u saopštenju Zrenjaninske gimnazije.

Ovo uputstvo kao i sva obaveštenja u vezi sa digitalnom nastavom nalaze se na sajtu  http://www.zrenjaninskagimnazija.edu.rs/

Sajt će se redovno ažurirati i sve relevantne informacije