Zrenjanin- Radovi na Lesnini na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži, započeti u popodnevnim časovima u vreme trajanja zabrane kretanja, još uvek traju. Otkriveno još jedno mesto kvara u blizini prethodnog, a radove dodatno otežavaju podzemna infrastruktura Gradske toplane i Telekoma.

Bez vode su zgrade u neposrednoj okolini izvođenja radova.

U popodnevnim časovima, za vreme trajanja zabrane kretanja, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ započele su radove na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži u ulici Koče Kolarova na Lesnini.
Nakon uklanjanja velike količine betonskih površina oko mesta kvara, i potrebnih iskopavanja, pristupilo se njegovoj sanaciji.

U tom momentu, a zbog potreba izvođenja radova izvršen je najavljeni prekid vodosnabdevanja, pa su bez vode ostale zgrade u neposrednom okruženju mesta kvara.

Tokom sanacije otkriveno je novo curenje u neposrednoj blizini samog mesta kvara, pa su paralelno sa pomenutim radovima usledila nova raskopavanja i uklanjanje novih količina betonskih površina kako bi se stvorili uslovi za sanaciju i tog kvara. Na samom mestu novootkrivenog kvara i u njegovoj bližoj okolini nalazi se podzemna instalacija Gradske toplane i Telekoma, što dodatno otežava i onako složene radove na njegovoj sanaciji.

Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin ulažu maksimalne napore da radove privedu kraju i korisnicima koji su trenutno bez vode omoguće potrebne uslove za redovno vodosnabdevanje.

„Zbog navedenih činjenica nezahvalno je davati procene o potrebnom vremenu za završetak radova, a očekivanja su da će isti biti okončani tokom noći. JKP „Vodovod i kanalizacija“ se zahvaljuje svim stanovnicima Lesnine koji su trenutno bez vode na strpljenju i razumevanju“, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“.