Ove nedelje donete su odluke o najuspešnijim učesnicima elektronskog konkursa Kulturnog centra Zrenjanina koji je raspisan krajem marta sa temom ljubavi, drugarstva, solidarnosti i humanosti. Raspisan je za decu nižeg i višeg osnovnoškolskog uzrasta u oblasti literarnog i likovnog stvaralaštva, a bio je otvoren do 30. aprila.

Na likovni konkurs se prijavilo i svoje radove je poslalo 109 učenika nižih i 68 učenika viših razreda (ukupno 177), dok se na literarni konkurs prijavilo 27 učenika nižih i 43 učenika viših razreda (ukupno 70).

Žiri je doneo odluku o najuspešnijim radovima učenika a početkom juna nas očekuje organizacija izložbe i književne večeri na kojoj ćemo svečano proglasiti najuspešnije mlade autore i dodeliti nagrade.

Najuspešnije učesnike očekuju nagrade kako za viši tako i za niži školski uzrast kako za literarni tako i za likovni deo konkursa u vidu kraćeg putovanja – vikenda u Akvaparku Jagodina (prvonagrađeni), jednodnevnog izleta u Akvapark Petrolend u Bačkom Petrovcu (drugonagrađeni) i poklona u vidu knjige (trećenagrađeni).

Da se podsetimo
Deca od prvog do osmog razreda osnovne škole, prvi put nalazila su se u okolnostima vanrednog stanje, vreme im je drugačije organizovano u odnosu na njihove uobičajene rutine kao i sam proces socijalizacije. To svakako nosi i određena viđenja i doživljaj stvarnosti na njima svojstven, jasan i razumljiv način. Smatrli smo da će naši osnovci svakako naći vreme i podeliti sa nama njihova razmišljenja i osećanja iskazana u reči .

Odluka žirija na likovnom konkursu Kulturnog centra Zrenjanina:

Žiri u sastavu Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin, mr Milutin Mićić, akademski slikar i savetnik za za likovnu kulturu u Školskoj upravi Zrenjanin i mr Branko Đukić, akademski slikar i profesor likovne kulture doneli su sledeću odluku:

1. Nagrada niži razredi: Tara Milovac, OŠ „Đura Jakšić“ Zrenjanin, I-3 razred
2. Nagrada niži razredi: Anđela Božin, OŠ „Servo Mihalj“ Zrenjanin, II-1 razred
3. Nagrada niži razredi: Arijana Bandović , OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ Ečka, III-1 razred

Pohvala: Suranyi Melisza OŠ “Sonja Marinković” Zrenjanin, IVrazred

1. Nagrada viši razredi: Varga Klara, OŠ „Jovan Dučić“ Klek, VI razred
2. Nagrada viši razredi: Mina Arifović, OŠ „Bratstvo“ Novi Pazar, V razred
3. Nagrada viši razred Staša Zokić, OŠ „Kreativno pero“ Beograd VIII-1 razred

Pohvale:
Una Ševaljić, OŠ „2. oktobar“ Zrenjanin VI -3 razred
Milena Pustinjak, OŠ „2. oktobar“ Zrenjanin VII-2 razred

 

Odluka žirija na literarnom konkursu Kulturnog centra Zrenjanina

Žiri u sastavu, Branka Jajić, novinarka, Maja Pandurov, multimedijalna umetnica i novinar, Jelena Đorđević Perc, urednica kulturnih programa Gradske narodne biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i biblitekarke sa dečjeg odeljenja Gradske narodne biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Ana Davidovac, Maja Kačarić i Nataša Lalić doneli su sledeću odluku:

Niži razredi:
1. Lena Davidović – III razred OŠ “Žarko Zrenjanin”, Kikinda
2. Stefan Tatić – III razred OŠ “dr Jovan Cvijić”, Zrenjanin
3. Teodora Savkić – IV razred OŠ “Sveti Sava”, Stajićevo

Predškolska ustanova “Stonogica” iz Sremske Mitrovice – specijalno priznaje
Pohvale: Aleksandar Stanimirović – IV razred, OŠ “Slobodan Bajić”, Sremska Mitrovica, Jovan Vasilić – III razred, OŠ Sveti Sava”, Mladenovac, Maša Stojanović – IV razred, OŠ “Bubanjski heroji” Niš i Osnovna škola „Stanoje Miljković”, Brestovac (kod Bora), istureno odeljenje Šarbanovac– za literarne radove učenika posvećene drugarstvu

Viši razredi:
1. Ivana Raščanin – VIII razred OŠ „14. oktobar”, Beograd
2. Milica Borovčanin – IX razred, OŠ “Sokolac”, Sokolac
3. Tamara Berkesel – V razred, OŠ “dr Jovan Cvijić”, Zrenjanin

Pohvale:
Đorđe Aleksić – VIII razred, OŠ “14. Oktobar”, Beograd
Vuk Đukanović – VII razred, OŠ “dr Jovan Cvijić”, Zrenjanin