Zrenjanin- Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta. „Manifestacija “Muzeji za 10” održava se u Zrenjaninu po osmi put dok se manifestacija “Noć muzeja” obeležava petnaseti put za redom u Zrenjaninu. Ulaz je slobodan!

Noć muzeja ove godine će biti održana 14.  maja i odvijaće se na 6 lokacija, među kojima su Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Savremena galerija Zrenjanin, Galerija ALUZ, Narodni muzej Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina. Podršku organizaciji ovogodišnje Noći muzeja pružila je kompanija Gomex.

Tokom manifestacije „Noć muzeja“, osim izložbi  posetioci su u prilici da se uključe i u dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vođenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.

Detaljan program možete pogledati  OVDE 

Manifestacija Muzeji za 10 i ove 2022. godine, objediniće obeležavanje Evropske noći muzeja (četvrtak, 14. maj), Međunarodnog dana muzeja (sreda, 18. maj), kao i Nacionalne nedelje muzeja (14-20. maj). Ulaz će biti slobodan za sve posetioce. Vrata ustanova kulture će u zrenjaninskoj Noći muzeja biti otvorena od 17h do 24h.