Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga 1 (jedna) sa povređenim licem i 1 (jedna) sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 150.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1 (jedna), nepropisne radnje vozilom – 1 (jedna).

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 11 učesnika u saobraćaju i izdato je 45 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.