Zrenjanin- Nakon kraćeg prekida tokom vanrednog stanja u Republici Srbiji, nastavljeni su radovi na trasi obilaznog magistralnog puta oko Zrenjanina, deonici dugoj 3,7 kilometara između kružne raskrsnice na Mihajlovačkom drumu i Temišvarskog druma. Na terenu su radnici i mehanizacija i intenzivno se radi na pripremi podloge za asfaltiranje, na delu između Mihajlovačkog druma i buduće kružne raskrsnice s Prvomajskom ulicom. Nastavljeni su i radovi na izgradnji najskupljeg objekta na čitavoj trasi od 14,9 kilometara – mosta preko Begeja.

Investitor, Javno preduzeće “Putevi Srbije”, uveo je u posao još jedno putarsko preduzeće, AD “Sremput” Ruma, čiji su radnici danas izvodili radove na delu trase kod raskrsnice s Mihajlovačkim drumom. Kako ističu, radovi se odvijaju bez problema i zastoja i može se vrlo brzo očekivati da ova deonica bude pripremljena za finalne radove, odnosno asfaltiranje.

Podsećamo, radove na izgradnji saobraćajnice i mosta preko Vegeja do sada su izvodili radnici preduzeća “Bauwesen” d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća “Energoprojekt – niskogradnja”. Sada su im se pridružili i putari “Sremputa” iz Rume. Ukupna vrednost investicije, uključujući i most i dve kružne raskrsnice, iznosi 423.172.530 dinara, a procenjuje se da su slična ulaganja potrebna i za preostalu, poslednju deonicu obilaznice.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka radova i rekao da će grad završiti izgradnju obilaznice i time rešiti još jedan veliki komunalni i infrastrukturni problem.
– Podsetiću da je problem izmeštanja tranzitnog saobraćaja sa gradskih ulica prisutan duže od dve decenije i da je obilaznica samo jednim delom završena, ali da ova lokalna administracija, u saradnji s Republikom Srbijom, konačno rešava taj problem. Osim što su u toku radovi na ovoj deonici, za koje verujem da će sada brzo biti završeni, mi pripremamo i tehničku dokumentaciju i rešavamo imovinsko-pravne odnose za preostalih 3,6 kilometara, čime ćemo, kod industrijske zone “Jugoistok”, spojiti obilaznicom beogradski sa novosadskim putem. Na toj poslednjoj deonici gradiće se nadvožnjak preko železničke pruge, manji most, odnosno prepust preko Aleksandrovačkog kanala, kao i kružna raskrsnica na Lazarevačkom drumu – objašnjava gradonačelnik.

Izvor: zrenjanin.rs