ZRENJANINSKA BOLNICA USPEŠNO SE BORI SA PANDEMIJOM

Zrenjanin-Danas je opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ održana konferencije za medije na kojoj su Ivana Tešić direktorka bolnice i Vladimir Arbutina zamenik direktora govorili o načinu rada bolnice tokom vanrednog stanja, kao i o daljem  funkcionisanju ove zdravstvene ustanove za vreme pandemije.

Direktorka bolnice Ivana Tešić naglasila je da je rad zrenjninske bolnice izmenjen do daljnjeg i da pacijenti koji dolaze na pregled moraju dolaziti sa hiruškom maskom, uputom i ući na ulaz koji je određen za pacijente.

„Počećemo sa radom, ali ne punim kapacitetom. U prepondevnoj smeni, u skladu sa novim mreama, u bolnici može biti prisutno maksimalno 200 osoba“.pacijenti moraju poštovati nove mere opreza“, rekla je Ivana Tešić.

U periodu  od 1. aprila do 15. maja u opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ urađeno je:

 • 5.970 pregleda
 • 370 onkološkihpregleda
 • 363 hitnih prijema
 • 121 hitna operacija u Urgentnom centru
 • 1.516 radioloških pregleda
 • 777 ultrazvučnih pregleda
 • 33.314 laboratorijskih analiza
 • 139 porođaja  sa 141 rođenom bebom
 • 209 CT dijagnostikovanja

„Tokom vanrednog stanja tridesetak medicinskih radnika bilo je u samoizolaciji“, rekla je direktorka  i istakla da ni jedan zdravstveni radnik nije dao otkaz niti odbio nove radne obaveze.

Direktorka se zahvalila građanima i medisinskim radnicima na pridržavanju preporučenih mera i istakla da je to razlog zašto je Srednjobanatski okrug imao mali broj zaraženih korona virusom.

Od ponedeljka, 18. maja, u zrenjaninskoj  bolnici počinju da se rade operatini zahvati.

U narednom periodu svaki pacijent koji bude išao na operativni zahvat moraće da ima urađen test na COVID 19, ne stariji od 72 sata, koji će uraditi u respiratornom centru koji se nalazi na Zelenom polju.

Što se tiče hitnih pacijenata, njima će se uzeti uzorak i poslati na analizu. Tokom čekanja rezultata pacijent će biti smešten u poseban stacionar i prema njima će se zbog mera zaštite ophoditi kao potencijalno zaraženim dok  ne stignu rezultati.

Direktorka je istakla da tokom vanrednog stanja koji je prouzrokovao korona virus među medicinskim radnicima nije bilo zaraženih. Svi pacijenti sa lakšom kliničkom slikom premeštani su u privremenu bolnicu na Sajmu, dok su pacijenti sa težom kliničkom slikom bili smešteni u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Imali smo odličnu saradnju sa svih 5 Domova zdravlja, kao i sa svim zdravstvenim ustanovama u SRednjobanatskom okrugu. Tokom vanrednog stanja i još uvek primamo pacijente na dijalizu iz bolnice u Pančevu.

Direktorka Ivana Tešić naglasila je da pandemija nije gotova i da se moramo svi pridržavati preporučenih mera.

 

 

 

Povezani članci

2 Comments

 1. Joži

  Kako 777 ultrazvuka a supruga imala zakazano za 25 i 26 mart uz srca koji je odlozen i sad kad je zvala posle svega receno da nerade a cekala zakazala od oktobra znaci moze da umre. Ko koga laze?

  Reply

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap