Zrenjanin- Već tradicionalno uručenje auto sedišta za prvih 60 beba rođenih na početku godine u zrenjaninskom porodilištu organizovano je danas u ambijentu Gradske bašte. Zbog vanrednog stanja, a sada i vanrednih mera koje su još uvek na snazi, svečanost je održana nešto kasnije nego što je to bilo prethodnih godina, a zbog zdravstvene sigurnosti izostalo je i prisustvo beba i sedišta su uručena samo roditeljima ili bakama i dekama, kojih je takođe bilo na današnjoj svečanosti.

 

Sve to nije umanjilo značaj ove akcije koju realizuje Grad Zrenjanin, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada. Sedišta su roditeljima uručili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnici Duško Radišić i Simo Salapura.

Zamenik gradonačelnika je, u ime Grada Zrenjanina, gradonačelnika i u svoje lično ime, čestitao prisutnima, jer to znači da su postali roditelji u 2020. godini.
– Nešto što je najlepše u životu nekom se ove godine desilo prvi put, nekom drugi ili treći, možda i više od toga, u savkom slučaju grad već sedmu godinu dodeljuje ova auto sedišta i mislimo da je u pitanju sjajna akcija. Predvideli smo taj poklon za prvih 60 beba u toku jedne godine, prošle smo taj broj proširili i još jednom delili sedišta, a cilj nam je da u narednom periodu budemo u mogućnosti da svaka beba dobije auto sedište – rekao je Santovac i dodao ga Grad Zrenjanin dosta ulaže u populacionu politiku, ali da uvek može i treba više.
– Trudićemo se da u narednom periodu to tako i bude, u interesu svih nas koji živimo u Zrenjaninu i koji želimo da ostanemo u njemu, i naše dece koja treba da imaju sve uslove i mogućnosti za život u našem gradu – poručio je zamenik gradonačelnika.

Ova akcija se sprovodi već sedmu godinu zaredom, u okviru programa Grada Zrenjanina za unapređenje i bezbednost saobraćaja. Dodela dečjih auto sedišta samo je jedna od aktivnosti usmerenih ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, pored uređenja saobraćajnica u zoni škola i dečjih vrtića ili postavljanja novih horizontalnih prepreka na putevima – ležećih policajaca.