Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, obišao je danas završetak radova na sanaciji Gradskog bazena, i ovom prilikom je upoznat sa svim detaljima oko ponovnog početka rada, koji plivače i građanstvo, prema najavama očekuje već u četvrtak. Ovom prilikom gradonačelnik je istakao:

„Danas sa saradnicima obilazim pre svega radove na Gradskom bazenu, i želim da odam priznanje JP „Sportski objekti“, kako direktoru tako i njegovim saradnicima za sve što je urađeno, a za vreme vanrednog stanja sanirane su sve tačke koje su pravile probleme, ne samo prošle sezone nego i prethodnih godina. Zatvoreni bazen je spreman da primi prve plivače, dok se za dvadeset dana očekuje prijem građanstva na otvorenim bazenima, i sa velikim zadovoljstvom najavljujemo početak nove sezone.“, naveo je Janjić.

Od samog izlaza filterskog postrojenja na velikim bazenima u toku su veliki radovi na sanaciji cevovoda, i reparaciji potisnih pumpi.

 

„Higijenskom Zavodu u ponedeljak su predati uzorci vode, nakon rezultata u koji će biti završenu u sredu sve bude u redu, već u četvrtak 11. Juna očekuje nas nastavak svih trenažnih procesa klubova koji su trenirali u zatvorenim bazenima, i naravno građanstva kao i rekovalescenata. Za vreme trajanja vanrednog stanja i usled zabrane rada sportskih objekata, vreme je iskorišćeno kako bi se obavile sve reparacije i sanacije na bazenu, urađene su reparacije svih velikih motora i potisnih pumpi, tako da će bazen besprekorno funkcionisati u narednom periodu“, naveo je Bojan Mijatov direktor JP „Sportski objekti“.

Mijatov se ovom prilikom zahvalio svim klubovima koji treniraju na bezenu na razumevanju i jedinstvu koje su pokazali za vreme pandemije Korona virusa.

Sa gradonačelnikom, radove na bazenu obišli su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.