Sport-Danas su u „Kristalnoj“ dvorani čelnici Fudbalskog saveza Srbije i Vojvodine na čelu sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom uručili opremu za 27. klubova FSG Zrenjanin. Pored Slaviše Kokeze svečanoj dodeli opreme prisustvovali su generalni sekretar FSV  Miodrag Cvijić kao i potpredsednik FS Srbije  Nenad Bjeković i selektor Ljubiša Tumbaković, a opremu svim predstavnicima klubova uručio je Duško Tošić.

 

Goste ispred „Kristalne“ dvorane dočekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac i  predsednik FSG Zrenjanin Goran Starčević.

“ FSG Zrenjanin ima izuzetno intezivnu saradnju sa  Fudbalskim savezom Srbije, jedan od plodova ove saradnje je i današnji događaj gde se za 27 klubova daruje oprema“ – istakao je Goran Starčević.

 

“ Moram da izrazim veliko zadovoljstvo što smo danas okupili predstavnike 27 klubova  sa teritorije našeg grada. Posebno je značajno što danas imamo kao goste čelne ljude iz Fudbalskog saveza Srbije i to je velika časta za naš grad. Gradu Zrenjaninu je bitno da se fudbal razvija  na teritoriji našeg grada i za te potrebe odvojili smo dosta novca u infrastrukturne radove.  Pravimo ozbiljne planove za nastavak radova na  stadionu u „Karađorđevom“ parku , da gledaoci opet dolaze na stadion na zadovoljstvo svih ljubitelja najvažnije sporedne stavri na svetu. Omogućili smo iz gradske kase da svi fudbalski klubovi funkcionišu i da imaju za minimum osnovne uslove u radu. Hvala Fudbalskom savezu Srbije i   predstavnicima klubova što su se danas odazvali „- istakao je Saša Santovac.

 

“ Došli smo danas da uručimo opremu klubovima i da u bliskoj budućnosti grad  Zrenjanin zajedno sa FS Srbije i  određenim kompanijama uradi nešto konkretno na rekonstrukciji stadiona i da vidimo kako da svi zajedno vratimo Zrenjanin na fudbalsku mapu Srbije. Dolazeći ovde Nenad Bjeković mi je izneo podatak  koji nisam znao, a to je da je najviše reprezentativaca došlo baš iz Zrenajnina, poput Tošića, braće Ivić, Kovačevića, Bambija Tošića i mnogih drugih zbog kojih grad ima bogatu fudbalsku istoriju. Zato će FSS u dogovoru sa Gradom Zrenjaninom rešiti problem sa travom na stadionu kao i sa svlačionicama, jer  Vaš grad zaslužuje da ima predstavnika u prvoj i kasnije Super ligi Srbije i nadam se da ćemo u budućnosti to zajedno ostvariti“ -rekao je Slaviša Kokeza.

Nakon svečane dodele opreme Slaviša Kokeza razgovarao je sa Darkom Tošićem predsednikom FK „Radnički Zrenjanin“ o planovima da se ovaj klub uz pomoć grada i FS Srbije preseli na glavni gradski stadion kao i da se obezbede finansijska sredstva kao bi se klub već naredne sezone takmičio u saveznom rangu.

FS Srbije je na Begeju donirao opremu za 27 seniorskih ekipa. Reprezentativac Duško Tošić, ponikao u Proleteru, darivao je opremu zemljacima. KMF SAS, Vojvodina 1928 (Perlez), Radnički (Zrenjanin), Naftagas (Elemir), Banat (Čenta), Omladinac FAM (Botoš), Mladost (Lukićevo), Tamiš (Farkaždin), Mladost (Banatski Despotovac), OFK Klek (Klek), ASK (Aradac), Lehel (Mužlja), , Rusanda (Melenci), Potisje (Knićanin), Zadrugra (Lazarevo), Zlatica (Zlatica), OFK Gradnulica (Zrenjanin), Tisa 1933 (Taraš), OFK Stajićevo, Jedinstvo 2014 (Ečka), Mladost (Belo Blato), MSK (Mihajlovo), ŽFK Banat (Zrenjanin), Borac (Zrenjanin), Partizan 8Tomaševac), ŽFK Lehel (Mužlja), ŽFK Stajićevo, dobili su opremu za dva tima i uz to, po pet lopti.