Zrenjanin- Danas je na  terenu SRC „Partizan“ održano finale turnira „igrajmo za 16“ u Zrenjaninu, gde su, u do kraja neizvesnoj utakmici, igrači JKP „Čistoće i zelenilo“ trijumfovali nad ekipom JKP „Vodovod i kanalizacija“ rezultatom 3:2.

Zbog pandemije korona virusa, bio je odložen i turnir „Igrajmo za 16“, u znak sećanja na tragično stradale radnike RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine. Pre Kovida 19 bilo je planirano da učestvuje, kao i predhodnih godina, osam ekipa podeljenih u dve grupe. Umesto toga, odigrano je samo finale, po mišljenju organizatora i samih učesnika, najboljih timova.

Pobednici : ekipa JKP Čistoća i zelenilo

Ekipa Čistoće i zelenila imala je dva gola prednosti, ali je do trijumfa došla u poslednjim sekundama iz penala. Aleksandar Tomin je doveo pobednike u vodjstvo u osmom minutu, da bi, na početku drugog dela, Milivoje Markov, prvotimac Begeja (Žitište), udvostručio prednost. „Vodovodžije“ se nisu predavale i Marko Malbaški, jedan od najboljih igrača srpskoligaške Vojvodine 1928 iz Perleza, smanjio je vodjstvo, a tri minuta pre kraja, došlo je do izjednačenja. Malbaški je oštro šutirao, golman odbio loptu koja je pogodila u telo Dragana Marića i odsela u mreži. U poslednjem minutu Tomin je rešio pitanje pobednika. Igrač SAS-a i Crvene zvezde iz Vojvoda Stepe, uspešno je izveo penal za konačnih 3:2.

Kapiten Ivan Vukoje prima pehar

Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, u prisustvu Vukosave Djapić Atanacković, generalne sekretarke ovdašnjeg Sportskog saveza, predao je medalje i pehar, a pobednik turnira nastaviće takmičenje u Beogradu.

Šut Tomina dvostrukog strelca na meču

SRC „Partizan“. Sudije: Lune Raškov i Matija Krečar iz Zrenjanina. Strelci: Tomin u 8 i 30, Markov u 16 za JKP Čistoća i zelenilo, a Malbaški u 17 i Marić (autogol) u 27 minutu za JKP Vodovod i kanalizacija.
JKP ČICTOĆA I ZELENILO: Dopudja, Vukoje, Drndarević, Janković, Tomin, Markov, Bakoš, Marković, Marić.
JKP VODOVOD I KANALIZACIJA: Rašić, Čubrilo, Mitić, Vukojević, Milićev, Mrkšić, Malbaški.

Tekst: B. Cvijetić