IZBORI 2020- Koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije održala je danas predizbornu konvenciju u prepunoj sali Kulturnog centra u Zrenjaninu.

Na konvenciji su govorili  Ivica Dačić predsednik Socijalističke partije Srbije,  prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, Željko Malušić predsednik GrO SPS Zrenjanin, Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije, Dušan Bajatović predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije i Dubravka Kralj kandidat za narodnog poslanika 3. na listi.

 

Predizbornom skupu u Zrenjaninu prisustvovali su funkcioneri Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, kao i brojne  ličnosti iz kulturnog, sportskog i javnog života Grada Zenjanina.

U ime domaćina prisutnima se obratio Željko Malušić predsednik GrO SPS.

„Danas naša koalicija pokazuje snagu, volju i odlučnost da hrabro ponese breme odgovornosti koje je pred svima nama. Saradnja naše dve partije koja je utemeljena poverenju uzajamnom poštovanju i istim programskim ciljevima donela nam je mnoge rezultate na koje smo danas izuzetno ponosni. Mi smo najbolji izbor za sve građane Srbije na predstojećim  parlamentalnim izborima, kao i na izborima za Skupštinu Grada Zrenjanina“, rekao je Željko Malušić i istakao da su preduzeća i ustanove koje je partija u Zrenjaninu dobila na upravljanje bila u minusu i da danas posluju u velikom plusu.

 

Kandidat za narodnog poslanika, najbolji student Pravnog fakulteta u Novom Sadu Dubravka Kralj istakla je da su mladi kandidati koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije znak sigurne budućnosti.

„Izuzetno mi je velika čast i zadovoljstvo da danas stojim na bini Kulturnog centra, gde sam kao i zrenjaninski maturanti sa svojom generacijom stajala kada sam završila osnovnu i srednju školu. Sada opet iz Kulturnog centra krećem put Narodne skupštine u borbu za socijalno pravednu Srbiju i teritorijalno celovitu Srbiju. Zemlju kojom će se njeni građani ponositi i na koju će građani Srbije moći da računaju. Borićemo se za zemlju  u kojoj je obrazovanje dostupno svima, za Srbiju u kojoj je zaposlenje sigurno. Za Srbiju u kojoj  krov nad glavom ima svako, u kojoj je  lečenje besplatno, a starost mirna i  dostojanstvena. Tokom ove borbe uvek ću u svom srcu nositi svoj grad, jer ne možeš da se izgubiš ako znaš odakle dolaziš“, rekla je Dubravka Kralj kandidat za narodnog poslanika treća na listi i naglasila da svaki mlad čovek koji se bori za svoje obrazovanje,  svoju egzistenciju i krov nad glavom mora dobiti podršku u svom gradu Zrenjaninu.

Dubravka Kralje je pozvala sve Zrenjanince da u nedelju, 21. juna, izađu na izbore i glasaju za koaliciju Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije za jako selo, jak grad i za jaku državu.

„Do 2012. godine preko 70 država je priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a od 2012. godine više je zemalja povuklo priznanje tzv Kosova nego što je priznalo i to smo radili svi zajedno sa predsednikom Vučićem i Vladom Srbije i to će ostati upisano u istoriji da je 18 zemalja povuklo priznanje Kosova i da Kosovo više nema većinu u Ujedinjenim nacijama. Oni kažu iz Prištine “ili priznanje ili ništa”. Ja mogu odmah da im kažem, ako je tako onda je naš odgovor “Ništa”. Sa Vučićem, sa mnom i sa Palmom Srbija više ništa ne mora, već jedino može, ako je to u njenom nacionalnom i državnom interesu. Aleksandar Vučić nema pouzdanijih saradnika od naše koalicije. Svi želimo da Srbija bude jaka, a da bi bila jaka ona mora da bude stabilna, a da bi bila stabilna treba da bude politički stabilna, a to može samo sa jakim političkim faktorima”, istakao je Ivica Dačić i dodao: Mi smo narodu pokazali da znamo da radimo, da smo verni majci Srbiji i da može da računa na nas i dalje kada je u pitanju stabilnost i interes Srbije.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma istakao je da samo ekonomski jaka država, kao što je danas Srbija može biti nezavisna i da istrpi sve pritiske od strane nekih velikih sila.

„Za razliku od bivših ministara spoljnih poslova Srbije koji su, kada su se vraćali u Srbiju, donosili samo visoke račune iz skupih hotela i diplomatske poraze, Dačić, koji je 30 puta obišao zemaljsku kuglu donosi otpriznavanja jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova”, rekao je Dragan Marković Palma.

„Gradski odbor Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije u Zrenjaninu je odličan, jer je u vlasti imao mudrosti da se zadrži i ostvari izuzetne rezultate“, rekao je Dušan Bajatović.