Školski paket za sve buduće đake prvake u opštini Sečanj

 

Podela paketića đacima prvacima, prezentacija i pozorišna predstava u organizaciji Komisije za populacionu politiku opštine Sečanj održana je u ponedelhak, 15. juna u Domu kulture.

Pored dece i njihovih roditelja, nastavnika i vaspitača prisustvovao je i Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj sa svojim saradnicima.

Populaciona politika Opštine Sečanj i ove godine, po drugi put obezbedila je „Školski paket“ za sve buduće đake prvake. Kao prošle godine, paket se sastoji od: Đačkog ranca, pernice, lektire, svesaka, vodenih boja, bloka i kese za blok i kesice za fizičko.

„Ovo je mera „Ublažavanje ekonomske cene  podizanja deteta“. Naravno, to je samo jedan deo mere, a postoji još bitnih svera ove iste mere kojom se bavi populaciona politika opštine Sečanj. Naprimer: pomoć samohranim roditeljima u kupovini neke opreme, pribora ili uđžbenika za nastavak školovanja. Uz dobru kordinaciju i komunikaciju sa lokalnom samoupravom, populaciona politika ima važno mesto u usponu i realizaciji svojih mera. Nisu ostale samo prazne reči i fraze kao što su bile: „Sve za decu…“. To nas jako raduje i znamo da uvek možemo da računamo na pomoć i realizaciju naših aktivnosti od strane lokalne samouprave. Sve naše aktivnosti i mere koje sprovodimo u proteklih četiri godine, mogu se videti prikazom prezentacije. Svim   budućim đacima kao i roditeljima, želim puno sreće polaskom u  prvi razred“, izjavila je Nataša Rađenović koordinator komisije za populacionu politiku opštine Sečanj.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap