Zrenjanin- Na tradicionalnoj svečanosti u Gradskoj bašti, koju svake godine organizuje Grad Zrenjanin, upriličen je prijem i dodela diplome “Vuk Karadžić” najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2019-20. godini.


U ovoj školskoj godini, diplome “Vuk Karadžić” zaslužilo je 166 učenica i učenika u osnovnim i 117 u srednjim školama. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama velikana naše književnosti, a Grad Zrenjanin, u saradnji s Javnom ustanovom “Sportski objekti” omogućio im je, kao i prethodnih nekoliko godina, da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine. Spiskovi sa imenima učenika nalaziće se na biletarnici bazena i potrebno je samo da učenici pokažu neki dokument za identifikaciju i biće im omogućen besplatan ulaz.

Učenike, njihove nastavnike, profesore i roditelje koji su prisustvovali svečanosti, pozdravio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, a uz njega su diplome “Vuk Karadžić” učenicima uručili i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić, Simo Salapura i Dragan Ćapin.

Obraćajući se najuspešnijim osnovcima, a nešto kasnije i srednjoškolcima, i čestitajući im na postignutim rezultatima i uspehu, Santovac je istakao da oni predstavljaju budućnost ovog grada, čime treba da se ponosimo.
“Vi ste se pokazali kao sjajni učenici u proteklom periodu, siguran sam da ste i završne testove u osnovnim i maturske ispite u srednjim školama odlično uradili, da ćete moći da izaberete ono što želite u daljem školovanju, da nastavite kao i do sad s uspesima, jer ovo je sada završena samo jedna od knjiga u vašem životu, u vašem obrazovanju. Ono što sve vas očekuje, a vi to zaslužujete i pokazali ste da možete, jeste i upis na fakultete, one koje želite, a mi vam želimo da se nakon školovanja vratite u Zrenjanin, da s ponosom uvek izgovarate njegovo ime i doprinosite njegovom razvoju. Na najbolji način odužićete se tako i svojim profesorima, roditeljima, bakama i dekama, svima koji su vas podržavali”, poručio je Santovac.

Sve fotografije sa svečanosti mogu se pogledati na on-line albumu OVDE

Spisak svih nosilaca diplome „Vuk Karadžić“ i učenika generacije u školskoj 2019/20. godini

Gradska uprava ujedno obaveštava sve učenike koji nisu danas, iz bilo kog razloga, bili u mogućnosti da prisustvuju svečanosti da mogu svoje diplome i knjige preuzeti u Kabinetu gradonačelnika, kancelarija 107, svakog radnog dana od 08-14 časova.

Takođe, ukoliko se na nekoj od odštampanih diploma potkrala neka slovna greška u imenu učenika ili škole, može se prijaviti u Kabinetu gradonačelnika u istom terminu, od 08-14 časova, kako bi u što kraćem roku bila ispravljena.