Tražite li luksuz u Turskoj? Onda definitivno tražite Belek. Raskoš, komfor, glamur, rustika, robusnost…svi ovi pridevi ne mogu vam dovoljno približiti Belek, jer ovde hedonizam dolazi u novim dimenzijama.

 

Sigurno je da ćete ovde pronaći najluksuznije resortove u Turskoj a i šire, ali osim toga na raspolaganju su vam i prelepe i široke peščane plaže, sa kristalno čistim i toplim morem, mali gradski centar i sve ono neophodno za odmor bez brige.

Smeštajne kapacitete Turističke agencije „Barcino Tours“ možete pogledati OVDE

Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora, koji se ne sastoji isključivo od leškarenju na plaži i uživanju u svim blagodetima zaslužene lenjosti 🙂 u Beleku vam definitivno neće biti dosadno. Imajte na umu da odsedate u „Meki“ golfa Turske i čitavog regiona, tako da ukoliko već niste aktivni igrač možete iskoristiti priliku uvrstite još jedan sport u svoje hobi aktivnosti. Ukoliko ste ipak za neke sportove, koji su šire rasprostranjeni tu su streljaštvo, tenis, odbojka…ma šta god da ste zamislili dostupno je ako se dobro organizujete. Pošto ste na moru, imate i priliku da istražujete podvodni svet koji ovde veoma bogat, u ponudi su izleti sa profesionalnim instruktorom ronjenja, možete sami sa opremom za površinsko ronjenje uživati u prizorima sa morskog dna, a takođe Belek je jedno od retkih mesta na svetu gde velike morske kornjače Kareta Kareta obitavaju i polažu svoja jaja…Imajte na umu da su ovi nežni divovi u svetu kornjača ugrožena vrsta, te da je uznemiravanje i bliski kontakt zabranjen, ali naravno niko vam ne može zabraniti da uživate u njihovom prizoru sa bezbedne udaljenosti.

 

Ljubitelji ekstremnijih sportova zabavu mogu potražiti u kanjonu Koprulu (nacionalni park koji se prostire na preko 500 hektara), jednom od najboljih lokacija za rafting u okolini, koji je udaljen nekih 35 minuta lagane vožnje kolima (koja možete iznajmiti).

Spoj egzotike, luksuza sa jedne strane a tradicije i kulture sa druge, doživećete na najbolji način u Kadriye šoping zoni, gde možete nabavite sve od malih suvenira do povoljnog nakita, kožne galanterije i slično, dok na pijaci možete probati lokalne specijaltite spremljene na način na  koji Turske bake i majke spremaju svojim najdražima.

 

Smeštajne kapacitete Turističke agencije „Barcino Tours“ možete pogledati OVDE

Oni turisti, kojima obilasci kulturno istorijskih nasleđa i spomenika predstavlja zadovoljstvo, neće doživeti razočarenje u Beleku. Grad- arheološko nalazište Perge iz doba Antike, u kojem je pronađeno i Antičko pozorište kao i mnogi vredni predmeti stari hiljadama godina, koji su danas smešteni u Antalijskom muzeju istorije. Odatle možete produžiti u Aspendos koji je smešten na nekih desetak kilometara od Beleka, gde možete prisustvovati isceniranim gladijatorskim borbama ili u čak u špicu letnje sezone, nekim kulturnim manifestacijama kao što su opera, balet ili pak umetničko izvođenje trbušnog plesa.

 

Ljubitelji prirode i priodnih atrakcija, svakako bi trebalo da se provozaju do Kursunlu vodopada. Voda se u brojnim slapovima spušta u formi predivnog vodopada, a čitav ovaj prizor i ovo čudo prirode okruženo je zelenilom koje provereno odmara oči i um 🙂

Ipak ono što je većini najbitnije jesu plaža i more. Kilometri obale, zlatnog peska koji se rasipa pod stopalima, čisto i prozirno, uređenost plaže srazmerna renomeu Beleka, zaslužne su za brojne plave zastavice koje su garant izuzetne čistoće.

Opustite se ili budite aktivni, odmarajte ili budite aktivni, ponesite lepe osećaje iz Beleka, a mi smo sigurni da ćete se vratiti.

Za više informacija, pozovite našu poslovnicu u Zrenjaninu na broj 023/315 5 315, ili dođite lično na adresu Svetozara Markovića br.2 (pešačka zona).