Sport- Proteklog vikenda u Somboru otvorena je sezona takmičenja u disciplni konjičkog sporta vožnja zaprega i to prestižnim XV Memorijalom Jovan Đuran, u disciplinama dvopreg i četvoropreg.


Među učesnicima iz svih krajeva Srbije, našli su se i takmičari Zrenjaninskog konjičkog kluba „Quarter“ Milica Petrov, Nikola Živančević i Dušan Živančević.


U prvoj utakmici dvoprega najbrži i najprecizniji bio je Nikola Živančević dok su na drugom kraju kajasa bili Conversano Canisa i 907 Zora XXXV vožnja bez greške u parkuru i u optimalnom vremenu 146,27 sekundi ,pored pobedničkog trofeja koji mu je uručio ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji gospodin Amr Aljowaily, na iznenađenje svih prisutnih usledila je još jedna nagrada za najboljeg vozača i to od strane Generalne turističke uprave AR Egipati AirCairo, koji su Nikoli darovali povratne aviokarte i letovanje u Hurgadi. Nikola je iza sebe ostavio drugoplasiranog Nikolu Cvjetićanina iz Petrovaradina, KK „Donjon“ kao i trećeplasiranog Bereny Akoša iz Kanjiže KK „Imperial“.

U finalnoj utakmici XV Memorijal Jovan Đuran koji se održava u čast nadaleko čuvenog somborskog sarača. Quarterova mlada nada Dušan Živančević došao je do drugog mesta vožnjom bez greške ,a u vremenu 120,27 sekundi, dok su na drugom kraju kajasa bile mlade kobile 93CanisaIV i 2 CanisaIII, čiji su Nikola i Dušan odgajivači. Pobeda je pripala Predragu Kaluđeroviću iz Čačka, koji brani boje KK“Viking“ , dok je treće mesto pripalo Nikoli Cvjetićaninu iz Petrovaradina članu KK“Donjon“.

Sobzirom na novonastalu situaciju usled širenja virusa COVID-19, neizvesno je kako će teći nastavak sezone takmičenja u vožnji zaprega, te je zbog novo propisanih mera neizvesno i održavanje I kola Otvorenog Prvenstva koje je planirano da bude održano 11-12. jul 2020. godine na terenima Ergele Kelebija.