Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od kojih su dve saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice zadobilo je lake telesne povrede, dok je jedno lice teže povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 160.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i nepropisne radnje vozilom – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 6 učesnika u saobraćaju i izdata su 63 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača ostala isključenja i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, jedno vozila zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.