Zrenjanin- Stanovnici zrenjaninskog naselja Zeleno polje danas su počeli da priklupljaju potpise kako bi se izmestila COVID ambulanta iz ovog naselja.

Građani MZ Zelenog polja ističu da je veliki problem što se COVID ambulanta nalazi pored Predškolske ustanove, dečjeg igrališta i što nije adekvatno obeležena.

Dečje igralište iza COVID ambulante

„Pacijenti tražeći  COVID ambulantu na teritoriji  MZ Zeleno polje tumaraju po naselju, hvatajući se za kvake skoro svih lokala, stambenih zgrada (kuća) raspitajući se kako da stignu do ambulante i sve to zbog toga što ambulanta nije propisno obeležena. Uveče se dešava da deca iz ovog naseljenog mesta sede na klupama, tik ispred ambulante, ne znajući da preko dana tu dolaze potencijalno zaraženi iz opštine Zrenjanin i na tim istim klupama sede i čekaju da budu primljeni. Iza COVID  ambulante nalazi se dečje igralište i deca preko dana biciklovima prolaze kroz dvorište ambulante kako bi došli do ljuljaški i tobogana. Mnogo je zaraženih na Zelenom polju, na žalost četiri osobe je preminulo“, rekla je M.G. penzioner i istakla da je njenu unuku pre neki dan zaustavila žena bez maske i pitala gde se nalazi COVID ambulanta, a zatim je čekala u redu da se pregleda.

 

Peticija će biti zvanično predata direktorici Doma zdravlja“Dr Boško Vrebalov“.

Peticiju možete potpisati svakog dana kod Mesne zajednice Zeleno polje preko puta Pošte istakla je penzionerka M.G.

Predškolska ustanova nalazi se tik pored COVID ambulante

Centar za repiratorne infekcije na Zelenom polju počeo je sa radom 26. marta 2020. godine i namenjen je pacijentima sa teritorije grada Zrenjanina.  COVID ambulanta radi 24 časa.