ČETIRI SAOBRAĆAJNE NEZGODE SA POVREĐENIM LICIMA

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od kojih su četiri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, a osam lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 1.030.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – jedna, nepropisnog preticanja – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i neprilagođene brzine kretanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdata su 83 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača ostala isključenja i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 5 vozila, od toga, jedno vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap