Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, tri nezgode sa povređenim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a šest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 550.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve, nedržanja bezbednog odstojanja – jedna i prolazak vozila kroz crveno svetlo – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 39 učesnika u saobraćaju i izdata su 122 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga, 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila 5 vozila zbog tehničke neispravnosti.