Sport- Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primio je danas predstavnike Rukometnog saveza Srbije, na čelu s predsednikom RSS Božidarom Đurkovićem, i Rukometnog kluba „Proleter“, povodom predstojećih finalnih turnira Kupa Srbije za sezonu 2019/2020 u obe konkurencije, u „Kristalnoj dvorani“ 26. i 27. septembra.

Kako se navodi na sajtu Rukometnog saveza Srbije, posle šestomesečne pauze usled pandemije korona virusa, rukomet u Srbiji se vraća na terene. Sezona 2020/2021 započela je baraž utakmicama za popunu ligaških takmičenja, a prva borba za trofeje predstoji za vikend u Zrenjaninu.

U skladu sa svim pravilima i merama propisanim od strane Kriznog štaba, a u želji da sport pobedi i bude signal nekih lepših vremena, zrenjaninska „Kristalna dvorana“ biće mesto okršaja po četiri najbolje muške i ženske ekipe u najmasovnijem takmičenju.

Tako će se u konkurenciji muškaraca u polufinalu sastati ekipe pančevačkog Dinama i beogradskog Partizana, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti šabačka Metaloplastika i branilac trofeja novosadska Vojvodina.

U ženskoj konkurenciji na finalnom turniru učestvovaće Jagodina, Bekament BB (branilac trofeja), Naisa i Bor RTB. U reprizi prošlogodišnjeg finala sastaće se Jagodina i Bekament, dok će u drugom polufinalu igrati Naisa i Bor RTB.

Radio Televizija Srbije, u saradnji sa Rukometnim savezom Srbije, obezbedila je direktan prenos finalnih utakmica, u nedelju, 27. septembra.

Nakon što je u prethodnom periodu bio u više navrata odličan domaćin rukometnoj reprezentaciji naše zemlje, pa i organizator grupe Svetskog šampionata za žene, Zrenjanin je još jednom u prilici da ugosti najbolje domaće rukometne ekipe i bude uspešan domaćin značajnog takmičenja.

Izvor: zrenjanin. rs