Premijera predstave „Ježeva kućica“ u zrenjaninskom pozorištu

Zrenjanin- Lutkarska scena NP „Toša Jovanović“ premijerno će u sredu, 23. septembra, u 18 časova, izvesti komad Predraga Bjeloševića  JEŽEVA KUĆICA, po motivima poeme Branka Ćopića, u režiji Lilijane Ivanović, koja je adaptirala autorov tekst i napisala tekstove songova. Za kreaciju lutaka i scenografiju angažovana je naša Blagovesta Vasieleva, dok je muziku komponovao svestrani zrenjaninski glumac-lutkar Danilo Mihnjević.

Razigranu glumačku družinu u ovoj predstavi čine: Tatjana BARAĆ (Ježurka), Kristian KARDOŠ (Zec), Olgica TRBOJEVIĆ KOSTIĆ (Lisica), Andrija POŠA (Vuk), Miroslav MAĆOŠ (Medved), Snežana POPOV (Divlja svinja). Inspicijent i sufler je Aleksandra ŠALAMON

A šta nam rediteljka predstave Lilijana Ivanović poručuje saznaćemo iz rediteljske beležnice:
Pre mnogo godina, gostujući u jednoj dečijoj emisiji na televiziji, pisac Branko Ćopić pričao je o tome kako je nastala Ježeva kućica…
Kao dečak desetogodišnjak, u mojim rodnim Hašanima, u Bosni, imao sam neobičnog ljubimca. Ne mogu ga nazvati kućnim ljubimcem, jer on u kuću nije ulazio. Živeo je u jednom žbunu u našem dvorištu i retko izlazio preko dana. Noć je bila njegovo vreme. Moj ljubimac je bio mali jež, koga sam, od milošte, prozvao Majuško, pričao je pisac. Mnogo sam voleo Majuška i ljutio sam se na ukućane kad bi me uveče terali u kuću, a ja sam želeo da čekam da majuško izađe iz svog skrovišta. Mnogo sam voleo Majuška i bio sam veoma nesrećan kad je, jednog dana, nestao iz našeg dvorišta i nikad se više nije vratio.
Kasnije, kad sam već postao poznat pisac, rešio sam da deci ispričam priču o mom Majušku. Tako je nastala Ježeva kućica. Nadam se da će deca voleti Ježurku iz knjige, kao što sam ja voleo svog Majuška, završio je priču pisac.

„Ovo je prva premijera u zrenjaninskom Pozorištu od početka korona epidemije i svi smo ponosni na nju jer je JEŽEVA KUĆICA pravljena u krajnje neobičnim (i otežavajućim) okolnostima za sve koji su učestvovali u ovom kreativnom procesu. Iz tih razloga molimo buduću publiku za razumevanje što će premijera 23. septembra biti zatvorenog tipan za širu javnost, ali Vas, predstavnike medija i ljubitelje pozorišta pozivamo na premijeru da biste uživali u predstavi i našim sugrađanima preneli utiske“, ističu iz zrenjaninskog pozorišta.

Već u narednim nedeljama gledanje ove predstave biće omogućeno svima u velikoj sali Pozorišta, uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.  

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap