Po prvi put na otvorenom, u subotu 12. septembra u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina održan je sedmi Horski festival „Slobodan Bursać”.

Zbog novonastalih okolnosti, festival je ove godine održan u skraćenom formatu celovečernjeg koncerta, a u skladu sa motom festivala „Glas se čuje i ispod maske”, poštovane su sve propisane mere.

Pred brojnom publikom i ljubiteljima horskog pevanja nastupili su zrenjaninski horovi a između nastupa horova publika je mogla da vidi spotove zrenjaninskih i horova iz inostranstva (Rijeka, Sarajevo, SAD, Kanada) koji su snimani tokom perioda izolacije.

Ove godine su na festivalu nastupila dva dečija hora – Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina koji vodi mr Senka Milisavljević i Dečiji hor ,,Sanjaliceˮ kreativnog centra „Kolegijum” koji vodi dirigentkinja Sanja Popović. Pred publikom je na festivalu premijerno nastupio i novoosnovani muški sastav „Klapa Pannonicaˮ sa dirigentkinjom Zoricom Kozlovački, kao i vokalni kvartet „Vita Brevis” koji priprema Aniko Kiš Gardinovački. Deo svog repertoara pred publikom je izveo i Zrenjaninski kamerni hor koji predvodi dirigentkinja Andrea Poša, kao i Crkveno pevačko društvo „Žene mironosice” kojim diriguje Zorica Kecić. Program je vodila Bojan Grujin.

Iako su ove godine otkazana gostovanja horova iz zemlje i inostranstva, budući da veći horovi zbog situacije prethodnih meseci nisu bili u mogućnosti da održavaju probe, sa svim predviđenim horovima su dogovoreni nastupi za sledeću godinu. Tokom cele večeri bio je organizovan live stream na Fejsbuk stranici festivala, a prenos se mogao pratiti i preko video-bima na Trgu slobode.

Ovogodišnji Festival je kao i prethodnih godina organizovan u saradnji Kulturnog Centra Zrenjanina i organizacije KulturKick Creative Productions a podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kompanije ,,Persuˮi Grada Zrenjanina.