Zrenjanin- Projekat Narodnog muzeja Zrenjanin „Storytelling u muzeju“ koji se ostvaruje u saradnji sa bibliotekarima Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ uspešno se nastavlja treću godinu zaredom. Sa osnovnim ciljem: negovanje kulturne baštine zavičaja  finansiran je od strane Ministarstva kulture i informisanja  Vlade Republike Srbije. Sve planirane aktivnosti odvijaće se od septembra do decembra 2020. godine. Ovaj ciklus imaće i Vodič koji će obuhvatiti sve aktivnosti projekta.

Ove godine projekat izlazi iz prostora Stalne postavke  Muzeja, te se radionice u najvećem broju realizuju u osnovnim školama u mestima nadomak Zrenjanina. Projektni tim posetio je školarce u Bašaidu, Tarašu, Elemiru, a stići će i do onih u Stajićevu. I zrenjaniski osnovci imaju priliku da budu učesnici  radionica u Atrijumu Narodnog muzeja, a čekaju ih i dve radionice u Gradskoj bašti.

Kao i uvek do sada, radionice se odvijaju na radost učenika i njihovih nastavnika, ali i onih koji realizuju projekat – kustosa Muzeja i bibliotekara Biblioteke.