KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata napunio salu Doma kulture na svom trećem godišnjem koncertu.

Koncert je započeo pesmom „Alaj mi je večeras po volji“ koju je izvela Milica Golić sa svim igračima našeg društva kojo rade tokom cele godine i nastupaju na mnogim manifestacijama kulturnog karaktera.
Posebna pažnja na ovom koncertu je pripala Starim svadbenim običajima Banata koje je Prvi ansambl prvi put izveo u septembru u Narodnom muzeju u Zrenjaninu na Festivalu nematerijalnog kulturnog nasleđa. Koreograf Dragan Milivojević.

Najmlađi igrači su osvojili publiku igrama iz Banata i dečijim igrama, dok se srednja grupa predstavila „Igrama iz Leskovca“ i „Igrama iz Valjevske Kolubare“.
Koncert su uveličale sestre Ivanov koje sviraju harmoniku.
„Grupa koja je izuzetno napredovala i koja ne propušta ni jednu probu, a ni nastup je naša Pripremna grupa. Izveli su „Krajište“, „Igre iz Dimitrovgrada“ i „Vlaške igre Gornjeh Poreča“.
Završnicu koncerta je priredio Prvi ansambl „Vlaškim igrama iz Kobišnice“.
Ponosni smo na sve naše članove koji si ostavili srce na bini i koji su pokazali da samo radom, posvećenošću i upornošću koncert bude ispraćen punom salom, crvenim dlanovima i bisom posle svake igre.
Hvala roditeljima, sponzorima i svima koji su prepoznali i podržali naše zalaganje da očuvamo običaje naših predaka“, istakli su iz KUD-a Uroš Predić.
Photo by : Darko Nadjalin