Zrenjanin-Direktor fabrike vode Bojan Dimkić apeluje  na neodgovorne pojedince da ne šire lažne vesti. Povodom pojave metana u vodovodnoj mreži naseljenih mesta Stajićevo i Belo Blato, a zbog zlonamernih komentara pojedinaca, želim da demantujem tvrdnje da voda koja izlazi iz fabrike ima bilo kakve veze sa ovim, jer ta mesta nisu prikačena na gradsku mrežu.

Analizu vode na dan 05.10.2020. godine pogledajte OVDE

Od utorka 29. septembra vodosnabdevanje grada Zrenjanina ponovo se vrši preko postrojenja za prečišćavanje pitke vode.  Od tog dana Zavod za javno zdravlje Zrenjanin redovno, svakodnevno uzima uzorke i analizara vodu koja izlazi iz našeg postrojenja.

„Potrebno je pet do sedam dana kako bi analiza bila kompletna, danas smo iz Zavoda dobili prvu analizu vode od uzorka koji je uzet 29. avgusta 2020. godine, analizu možete pogledati u atačmentu. Prema ugovoru koji je potpisan sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ postrojenje je u obavezi da na izlazu isporuči vodu koja je u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Mi ne objavljujemo analize vode u samoj mreži, za to su nadležni JKP „Vodovod i kanalizacija“ kao i Zavod za javno zdravlje. Očekuje se da će voda iz fabrike vode, koja je uskladu sa pravilnikom, u kratkom roku isprati sirovu vodu te da će i analize sa mreže biti u sladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode , međutim napominjemo da to nije u našoj nadležnosti“ dodao  je Bojan Dimkić direktor fabrike vode.