Foto:arhiva

Zrenjanin- Kako je juče, prilikom dodele ugovora za razvoj umetničkih i starih zanata i domaće radinosti i najavio, gradonačelnik Simo Salapura raspisao je danas još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanja razvoja ženskog preduzetništva kroz finansijsku podršku u poslovanju na teritoriji grada Zrenjanina za 2024. godinu.

Sredstva za ekonomsko osnaživanje žena preuzetnica predviđena su Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za 2024. godinu u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalnizovanog alata i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

 

Sredstva se odobravaju:
1. za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl.
2. za nabavku repromaterijala u visini od najmanje 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova prevoza i sl.

Iznos odobrenih sredstava može biti i manji od iznosa traženih sredstava.

Kako je predviđeno, jedan privredni subjekt može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom i dozvoljava se da konkuriše za obe namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200.000 dinara.

 

Gradonačelnik Simo Salapura ukazao je da je reč o četvrtom takvom konkursu kojim Grad Zrenjanin pruža podršku ženama preduzetnicama sa teritorije našeg grada i posebno izrazio zadovoljstvo činjenicom da za ovakav vid pomoći vlada sve veće interesovanje.

Prošle godine, podsetio je, bespovratna sredstva dobilo je 55 preduzetnica sa teritorije našeg grada, a Grad Zrenjanin za tu namenu opredelio je 8,1 milion iako je prvobitno planirano 5 miliona dinara.

Tekst konkursa dostupan je na sajtu grada u delu oglasi i konkursi, a sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj 023-315-00-96 svakog radnog dana u vremenu od 7.30 do 14.30.