ZRENJANIN- Kompanija Gomex i ove godine je podržala organizaciju tradicionalne dečje manifestacije „Pesnička štafeta“ Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Ovogodišnja manifestacija trebalo je da bude održana u maju, ali je usled pandemije, realizovana je od septembra, početkom nove školske godine. U dogovoru sa prosvetnim radnicima, Biblioteka i pesnikinja Elizabeta Georgiev pozvali su osnovce da svoje pesme pošalju na imejl adresu Dečjeg odeljenja biblioteke, a potom je pesnikinja od prispelih 412 pesama odabrala 88 koje su ušle u uži krug takmičenja.
Autori pesama koje su se našle u užem krugu bili su od 5. do 8. oktobra gosti Dečjeg odeljenja biblioteke, prema utvrđenom rasporedu, pročitali su svoje stihove pesnikinji i družili se sa njom.

Pesnikinja je, prema lepoj tradiciji poslednjeg dana susreta posadila drvo u Aleji pesnika u OŠ „Servo Mihalj“ u Mužlji.

Od 88 pesama, na završnoj svečanosti nagrađeno je 12 učesnika, dodeljeno je 6 nagrada za učenike nižih, 6 nagrada za učenike viših razreda osnovnih škola.

U pitanju je manifestacija koja za svojih 46 godina postojanja nikada nije bila otkazana. Srećom, tako je bilo i sada, uprkos svim problemima i odlaganjima. Ovogodišnje izdanje “Štafete” (koja je sad po prvi put održana u jesenjem periodu) obeležilo je gostovanje spisateljice Elizabete Georgiev. Ona se od 5. do 9. oktobra družila sa osnovcima čije pesme su ušle u uži krug takmičenja. Manifestacija je održana na platou ispred biblioteke, prema dogovorenom rasporedu i uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera.

 

Proglašenje pobednika u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola održano je u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u petak, 9. oktobra, od 11 časova.

POGLEDAJTE SPISAK NAGRAĐENIH:

NIŽI RAZREDI:

 

  1. Isidora Vujinović III, OŠ „Petar Kočić“- Čestereg, za pesmu „Moj tata“

 

  1. Dimitrije Malešević IV, OŠ „Jovan Dučić“ – Klek, za pesmu „Fudbalska pesma“
  2. Elena Šipka IV, OŠ „Ivo Lola Ribar“ – Sutjeska, za pesmu „Dečije bubice“

 

  1. Una Makivić II, OŠ „Dositej Obradović“ – Bočar, za pesmu „Podeljena sreća dva

puta je veća“

  1. Elena Zec IV, OŠ „Stevan Aleksić“, Jaša Tomić, za pesmu „Grickalice“
  2. Vuk Petrović III6, OŠ „Sonja Marinković“ – Zrenjanin, za pesmu „Zdrava hrana“

 

VIŠI RAZREDI:

 

  1. Klara Tapai VII1, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Zrenjanin, za pesmu „Maštalo“

 

  1. Anastasija Čonka V, OŠ „Vuk Karadžić“ Konak, za pesmu „Pita jedna škola mala“

 

  1. Nataša Simić VII, OŠ „Uroš Predić“ Orlovat, za pesmu „Poruka za nas“

 

  1. Marija Frank VI3, OŠ „Svetozar Miletić“ Lok, za pesmu „Deka pecaroš“
  2. Saša Poliak VII, OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Belo Blato, za pesmu „Kad se moj brat

zaljubi“

  1. Isidora Rodić VI1, OŠ „Petar Petrović Njegoš“, za pesmu „Koje je boje izvor“