Zrenjanin- Državno ekipno prvenstvo Srbije u stonom tenisu, u zrenjaninskoj hali Medison, danas je svečano  otvorio  gradonačelnik Simo Salapura. Na takmičenju učestvuje 12 ekipa, oko 70 tamičara u 3 kategorije. Domaćin i organizator je Stonoteniski klub za osobe sa invaliditetom “K2” uz podršku Grada Zrenjanina.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura na otvaranju takmičenja istakao je da Grad Zrenjanin ulaže značajna sredstva u sport i sportsku infrastrukturu.

„Hala Medison nakon renoviranja dobila je jednu potpuno novu dimenziju, pristupačnost za osobe sa invaliditetima i zato se ova takmičenja ovde održavaju. Drago mi je što su ovde i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz sektora zaštite osoba s invaliditetom, što je tu i selektor Kesler, brojni treneri, ljudi koji nose pozitivne utiske iz našeg grada.Za titulu koju smo dobili „Evropski grad sporta  Zrenjanin 2021. godine“ veliku zaslugu imaju upravo i sportisti i rukovodstvo  iz klubova osoba sa invaliditetom i njihovi rezultati“, rekao je Simo Salapura i istakao da će grad nastaviti da pruža podršku sportu osobama sa invaliditetom, kao i organizaciju ovako značajnjih manifestacija.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura u razgovoru sa selektorom državne reprezentacije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom Zlatkom Keslerom

 

Selektor državne reprezentacije u stonom tenisu za osobe s invaliditetom Zlatko Kesler istakao je da sportisti u Hali Medison  imaju veoma dobre uslove za takmičenje.

„Takmičenje se organizuje u tri kategorije: žene u kolicima, muškarci u kolicima i muškarci stojeći takmičari. U Zrenjaninu se danas održava prvi deo kruga državnog prvenstva, a drugi deo predviđen je za kraj meseca u Zemunu. Svake godine imamo jedno takmičenje u Zrenjaninu i deo priprema sa drugim reprezentacijama održavamo ovde, jer su uslovi zaista dobri, i u ovoj hali i u “Kristalnoj dvorani”“, rekao je Kesler i zahvalio se Gradu  Zrenjaninu, kao i  gradonačelniku na odličnoj saradnj.