Zrenjanin- Kako je istakla Pokrajinska vlada u najnovijem saopštenju trenutno se u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini registruje 15.651 aktivni slučaj infekcije kovid 19, dok se na bolničkom lečenju u svim kovid-kapacitetima nalazi 1.335 obolelih.

Broj novozaraženih se ne stabilizuje, niti opada, nego iz dana u dan raste stavljajući pred izuzetan napor i opterećenje sve zdravstvene radnike, a celokupni zdravstveni sistem u iskušenje da će kapaciteti zdravstvenih ustanova biti nedovoljni da prime sve pacijente kojima je pomoć neophodna. Dodatni problem je to što je u ovom trenutku u Vojvodini oboleo 681 zdravstveni radnik, tako da sve veći obim posla obavlja sve manji broj ljudi.

„Kritična situacija je na teritoriji grada Zrenjanina, gde se zbog velikog broja obolelih dodatni kapaciteti obezbeđuju i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Melencima pošto su Specijalna bolnica za plućne bolesti i Opšta bolnica u Zrenjaninu praktično popunjene u celosti“- navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.